Knížka TOP 09 pro mladé voliče sklízí úspěch, pojďte si ji vzít také

3. 10. 2017

Rychle se zorientovat v politice nebo zjistit, kolik falešných mýtů o Evropské unii se šíří přes sociální sítě. To jsou hlavní důvody vydání knížky s tvářemi pražských kandidátů TOP 09. Je určena v první řadě mladým voličům a kandidáti ji v kontaktní kampani rozdávají v ulicích Prahy či ve vestibulech metra. Protože však zájem o ni sami nestíhají uspokojit, příští čtenáři si ji nyní mohou vyzvednout i na třech pevných místech v Praze.

Pod názvem „Tahle knížka není pro starý“ publikaci připravili pražští kandidáti Dominik Feri, lídr volební listiny Karel Schwarzenberg a poslankyně Markéta Pekarová Adamová.

„Nevíte, jak volit, proč volit, nebo koho a jak si vybrat? Váháte, zda rozhodnutím jít k volbám můžete něco ovlivnit? Odpovědi na tyto otázky nabízí naše knížka. Právo volit si své zástupce, nejen do parlamentu, ale i do samospráv obcí či krajů, je podle nás jednou z nejdůležitějších svobod, které jako občané máme. A jejíž nevyužitím sami sebe ochuzujeme,“ říká Dominik Feri, iniciátor volebního průvodce pro mladé. Nejen o jejich hlasy se uchází na posledním místě pražské kandidátky.

„Mladí pod třicet let mnohdy vnímají demokracii jako samozřejmost, proto jsme se vtipnou a nenásilnou formou pokusili mladým povědět o tom, co v občanské nauce neslyšeli, nebo to kvůli zábavě s dotykovými telefony nevnímali,“ doplňuje Markéta Pekarová Adamová, místopředsedkyně TOP 09, která v Praze kandiduje na druhém místě.

V obrazově bohaté podobě mobilního chatu nebo seznamky knížka vysvětluje fungování zastupitelských sborů i průběh hlasování při volbách. Představuje pražskou kandidátní listinu a odpovídá na spoustu dalších otázek o významu politických rozhodnutí nebo o fungování Evropské unie.

Ve formátu pdf si pražskou verzi knížky může každý stáhnout do svého mobilu, tabletu nebo počítače. Velkému zájmu o tištěnou verzi TOP 09 vychází vstříc jejich nabídkou na třech pevných místech. Prvním je společenský prostor Zetko youtubera Jirky Krále, který je ve 3. patře obchodního domu Kotva otevřen denně od 9 do 20 hodin. Ve svém obchodním prostoru Naturel v Myslíkově 6 na pražském Nové Městě knížku nabízí také Adam Komers, který za Klub angažovaných nestraníků kandiduje na 19. místě pražské kandidátky TOP 09. Zde bývá otevřeno od 14 do 21 hodin.

A ve všední dny si mezi 15. a 18. hodinou lze knížku vyzvednout také v regionální kanceláři TOP 09 v Praze 5 ve Štefánikově ulici č. 28.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme