Svoboda a demokracie nebyly od roku 89 zpochybňovány tak jako nyní

18. 11. 2019

Pražská TOP 09 si připomněla 30. výročí sametové revoluce pochodem od srdce na náměstí Václava Havla k Národní třídě, kde u pamětní desky politici a podporovatelé TOP 09 zapálili svíčky a položili květiny. Pochodu se zúčastnili přední představitelé TOP 09, včetně pražského předsedy Jiřího Pospíšila a jeho místopředsedů Jakuba Lepše a Michala Hrozy a pražského radního Jana Chabra. 

„17. listopad je pro mne osobně nejdůležitějším státním svátkem, který v sobě spojuje boj za svobodu a demokracii a odpor proti zlu komunismu i nacismu. Naše země žije už třicet let ve svobodě a demokracii, ale nikdy od roku 1989 nebyly tyto hodnoty zpochybňovány tak výrazně jako nyní,“ prohlásil Jiří Pospíšil. 

„Je naším úkolem, abychom v pokračovali v odkazu těch, kteří se před třiceti lety nebáli postavit komunistickému režimu. Nezapomínejme proto na hrdiny a české dějiny a ochraňujme svobodu a demokracii před každým, kdo si ji chce přivlastnit na úkor druhých,“ dodal Jan Chabr. 

Sdílíte hodnoty TOP 09 a chcete převzít svůj díl odpovědnosti za sebe, své okolí i celou republiku? Zvažte vstup do TOP 09! 
https://www.top09.cz/zapojte-se/jak-se-stat-clenem/ 

(red)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme