2. 12. 2019

Ve čtvrtek 5. prosince oslavíme mezinárodní Den dobrovolníků. Tím si připomínáme důležitost pomoci, solidarity a empatie. Jako členové regionální organizace TOP 09 Praha 4 jsme se rozhodli tento den strávit pomocí našim seniorům.

Po domluvě s  ředitelkou Ústavu sociálních služeb v Praze 4 paní Lindou Obrtelovou jsme se rozhodli pomoci v pobytovém odlehčovacím zařízení Jílovská. Zařízení je určeno ke krátkodobému přechodnému pobytu klientů s 24 hodinovou péčí. Byli jsme požádáni o zvelebení společenské místnosti.  

„Chystáme nový projekt pro seniory v Praze. Rádi bychom zpříjemnili prostředí našim seniorům, jelikož nám opravdu záleží na tom, aby se cítili dobře a příjemně. Rozhodli jsme se tedy nezůstat pozadu a přidat se k trendu retro pokojů“, dodává paní Obrtelová. Dle zdrojů ČT24, ČTK: „ tuzemské domovy důchodců kráčí vstříc nevšednímu trendu a zavádějí pro své klienty společenské či terapeutické místnosti vybavené nábytkem a předměty, které si penzisté pamatují ze svého dětství. Retro pokoje jim slouží jako prostor ke zklidnění, senioři s Alzheimerovou nemocí si díky nim navíc snáze vzpomínají.“

Naším úkolem bylo vymalovat místnost se vzorem připomínajícím dobu mládí klientů ÚSS, což byla pro nás všechny novinka. Náš pan místostarosta Michal Hroza se však malování zhostil s velkým nasazením a na to, že to bylo jeho první „válečkování“, se mu to povedlo. Po vymalování jsme připravili vánoční stromeček i místnost na vánoční setkání, podařilo se nám sehnat i staré vánoční ozdoby. Po 6 hodinách, několika kilogramech barvy, velkého množství odhodlání, ale i legrace se nám snad podařilo vše se ctí dokončit.

Velké díky patří personálu za to, s jakou péčí se o klienty starají, ale i za to, že nás zařízením provedli a našli si na nás chvíli.

Petr Kučera, správce webu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme