Praha 4 má nového místostarostu z TOP 09. Michala Hrozu vystřídal Filip Vácha

17. 4. 2023

Změny ve vedení městské části čerstvě zaznamenala Praha 4. Jde však jde jen o menší posuny v obsazení jednotlivých pozic. Změny se odehrávají v rámci zastupitelského klubu Společně – ODS a TOP 09 a týkají se jen předávání rolí mezi „topáckými“ zastupiteli, konkrétně mezi Michalem Hrozou, Filipem Váchou a Petrem Tomášem Opletalem.

Důvodem je, že Michal Hroza (TOP 09) je od února členem rady hlavního města a tímto krokem rezignoval na funkci místostarosty s kompetencemi v oblastech majetku a kultury. Aktuálně pražský radní Michal Hroza pro infrastrukturu (TOP 09) dnes rezignoval na funkci místostarosty Prahy 4. „Jsem bytostně přesvědčen, že sliby se mají plnit, a tak jsem se dnes vzdal svého postu místostarosty Prahy 4, abych se mohl plně věnovat funkci radního pro infrastrukturu na pražském magistrátu. Na čtyřce si ponechám pouze funkci řadového zastupitele,“ krátce po zahájení zastupitelstva Michal Hroza.

Na jeho místo nastoupil stranický kolega Filip Vácha. Uvolněnou pozici radního byl poté zvolen Petr Tomáš Opletal (TOP 09). Změny ve středu odhlasovali zastupitelé městské části Prahy 4. Rada městské části tak má i nadále devět členů.

petr kučera, správce webu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme