Otevřený dopis členům a podporovatelům TOP 09

Reformy ve zdravotnictví

Vážení členové a podporovatelé TOP 09,

reforma zdravotnictví je tu a reformní zákony se do vlády a následně do poslanecké sněmovny dostanou během druhého čtvrtletí tohoto roku. Mým cílem a přáním je, abyste Vy, jakožto členové a podporovatelé TOPky, měli maximum informací. Proto se na Vás budu prostřednictvím webových stránek TOP 09 pravidelně obracet a budu Vás informovat o principech reformy, o situaci v českém zdravotnictví a o detailech jednotlivých reformních zákonů. Jejich klíčovou součástí bude zásadní posílení role pacienta, který získá roli skutečného hráče v systému, ať už jde o oblast financování, kde peníze půjdou takzvaně "za pacientem," nebo v oblasti zdravotní péče, kde konečně bude mít možnost domoci se svých práv. Prvním materiálem je podrobný harmonogram reformy zdravotnictví, který najdete v příloze tohoto e-mailu.

Je pravdou, že součástí reformy bude i mírné zvýšení spoluúčasti. Důvodem je snaha získat více peněz na léčbu rakoviny, mozkových příhod a dalších vážných onemocnění. Na oplátku pacienti kromě kvalitnější péče získají právě více práv a možností, jak se hájit. Zvyšování spoluúčasti bude zároveň řešeno sociálně citlivě, aby přístup ke zdravotní péči nebyl u nikoho krácen.

Vážení přátelé, budu velmi rád za Vaši zpětnou vazbu, za Vaše podněty a poznámky,proto jsme dnes otevřeli na našem portálu MY.TOP 09 novou skupinu , ve které budeme reagovat na všechny Vaše připomínky a dotazy. Přes tuto skupinu Vám také budeme posílat pravidelně všechny aktuální informace. Proto Vás prosím, abyste se do naši skupiny přihlásili.

Pevně věřím, že i ve spolupráci s Vámi se reforma zdravotnictví bude dařit.

S pozdravem

Leoš Heger
Štítky
Osobnosti: Leoš Heger
Témata: Zdravotnictví
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme