TOP 09 penězi z kampaně přispěje neziskovkám

Středočeská organizace TOP 09 se rozhodla předčasné sněmovní volby využít pro dobrou věc. I kampaň může mít smysl, proto předvolební projekt „Volme dobro“.

8. 10. 2013

Středočeská organizace TOP 09 se rozhodla ukázat, že i předvolební kampaň může pomoci.

Rozhodli jsme se uspořádat předvolební akci s názvem Volme dobro. Jejím cílem je využít část peněz, vyčleněných na volební kampaň strany v nadcházejících parlamentních volbách, nejen k propagaci strany a jejího programu, ale také k okamžité a viditelné pomoci v neziskovém sektoru naší společnosti,“ vysvětluje Miroslav Kalousek, 1. místopředsedaTOP 09.

Ve Středočeském kraji proto bylo vybráno dvanáct neziskových organizací, kterým krajská TOP 09 přispěje finančním darem. A pomoci může skutečně každý.

Předvolební tým bude po kraji rozdávat propagační předměty – placky, samolepky na auta a bannery. Když se příznivci následně s předměty vyfotí a snímek pošlou krajské organizaci, bude na konto neziskovek připsáno 20 nebo 50 korun. Pokud podporovatel vyvěsí do veřejného prostoru reklamní plachtu TOP 09, připočte TOP 09 za její fotografii na dobročinné účely 100 korun.

Placky, samolepky i reklamní plachty lze získat zdarma od volebních týmů, které v průběhu předvolební kampaně navštíví řadu středočeských měst. Kompletní seznam kontaktních míst, kde se budou týmy TOP 09 pohybovat, včetně termínů, najdete na webových stránkách a Facebooku TOP 09 Středočeský kraj.

„Předvolební akce Volme dobro TOP 09 přesvědčivě prokazuje schopnost, lidskou solidaritu, empatii  a zároveň vysokou morální úroveň členů TOP 09, racionálně využít jinak obecně nesmyslně vynakládané vysoké částky jednotlivých stran  na předvolební kampaně. Naše nezisková organizace využije tímto způsobem vybrané prostředky na pomoc dětem s postižením nevyléčitelnou těžkou chorobou spinální míšní  atrofií (zkráceně SMA). Postiženým dětem a pečujícím rodinám poskytujeme komplexní péči od objevení nemoci, doprovázení, asistenci v domácím prostředí, organizování  dětských a rodinných psychorehabilitačních pobytů až po doprovázení rodičů při odchodu dítěte ze života. Oceňuji a vážím si každého dárce, který  svým příspěvkem ulehčí život každému takovému dítěti. Vybrané peníze budou následně využity na příspěvky rodičům na pobyty, asistenty a  nákup pomůcek a vybavení,“ uvedla Ludmila Janžurová, Kolpingova rodina Smečno.

Vyhodnocení akce VOLME DOBRO a všechny částky, které poputují k neziskovým organizacím, najdete po skončení volební kampaně na webových stránkách středočeské TOP 09.

Martina Týblová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 8. 10. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme