Sněmovna byla oceněna za organizaci summitu Krymské platformy

17. 4. 2024

Poslanecká sněmovna získala ocenění v rámci 13. ročníku Ambassador Awards Evening za organizaci Druhého parlamentního summitu Mezinárodní krymské platformy. Sněmovna uspěla v kategorii „Kongres do 500 účastníků roku 2023“.

Cenu převzal vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek: „Velmi si vážím tohoto ocenění. Patří všem zaměstnancům Kanceláře Poslanecké sněmovny, kteří se podíleli na přípravě a realizaci summitu, kterého se zúčastnilo 450 zástupců parlamentů z 50 zemí světa. Zvláště chci poděkovat dvěma hlavním organizátorům, a to Gabriele Pavlíčkové a Zdeňkovi Beránkovi. Jak uvádějí ohlasy účastníků, ukázali jsme, že po akcích k českému předsednictví v Radě EU umíme na vysoké úrovni uspořádat setkání celosvětového významu.“

Ceny udělují zástupci organizace Prague Convention Bureau, hlavního města Prahy a ministerstva pro místní rozvoj. O vítězích jednotlivých kategorií rozhoduje nezávislá komise složená ze zástupců cestovního ruchu, kongresového průmyslu, akademiků a dalších zástupců soukromé a veřejné sféry.

Druhý parlamentní summit Mezinárodní krymské platformy se z iniciativy předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové uskutečnil od 23. do 24. října 2023 v Praze. Cílem summitu bylo zvýšit povědomí mezi světovými lídry i širokou veřejností o nelegální ruské okupaci Krymu, jejím dopadu na tamní obyvatele, na globální potravinovou bezpečnost i na světový řád založený na pravidlech. Naléhavým tématem pražského summitu byla také problematika ukrajinských dětí zavlečených na území Ruské federace.

Summitu se zúčastnilo 450 delegátů. Akreditováno bylo téměř 100 zástupců domácích i zahraničních médií. V úterý 24. října 2023 proběhlo na okraj summitu 28 bilaterálních jednání. Na přípravě summitu se podílelo 12 odborů nebo oddělení Kanceláře Poslanecké sněmovny. Přes 500 lidí zajišťovalo organizaci během samotného summitu.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme