Kalousek: Složenku zatím neplaťte

12. 5. 2010

TOP 09 usiluje o to, aby zadlužení České republiky, které narůstá tempem 4.756 Kč za sekundu a dosahuje více než 1.300 miliard Kč, vnímali jako zásadní problém všichni občané. „To není dluh někoho jiného, zaplatit ho budeme muset všichni," řekl 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

V rámci volební kampaně TOP 09 dostanou statisíce lidí dnes nebo v příštích dnech do své schránky složenku na úhradu 121 tisíc Kč. To je částka, která odpovídá podílu každého občana České republiky (včetně důchodců a kojenců) na veřejném dluhu. „Ta částka je šokující, ale pravdivá. Dluhy naší společnosti totiž nelze rozpočítat jinak, než na všechny občany naší země. Samozřejmě tuto složenku dnes nikdo platit nemusí. Pokud se ale ve volbách rozhodneme špatným způsobem a uvěříme líbivým populistickým slibům, pak skutečně zaplatíme podle známého sloganu: ‚Nemyslíš, zaplatíš!‛," vysvětlil smysl složenky Miroslav Kalousek.

TOP 09 k tématu zadlužování státu zapojila do kampaně i další prvky. Dnes na YouTube zveřejnila videoklip, k jehož realizaci se inspirovala u britských konzervativců. Ve dvacetisekundovém klipu jsou záběry na tříměsíčního Tomáška, které jsou prokládány texty: „Má vlásky po tatínkovi.", „Oči po mamince...", „A větší dluh, než si myslíte...". Na narůstající veřejný dluh upozorňuje i velký billboard v Žitné ulici v Praze. Pod heslem „Odpovědní chtějí žít bez dluhů. Víc, než si myslíte." je zobrazena aktuální výše veřejného dluhu. Ten zde narůstá každých 30 sekund o odpovídající částku.

Miroslav Kalousek dnes spustil na adrese www.miroslav-kalousek.cz svou novou webovou prezentaci. Můžete zde nalézt základní informace, kontakty, nejaktuálnější články a rozhovory, ale i fotogalerii a videoblog.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09
V Praze 12. května 2010

Osobnosti:
Miroslav Kalousek
Témata:
Hospodářství

Tříměsíční Tomášek má větší dluh, než si myslíte

Odpovědní chtějí žít bez dluhů - Víc, než si myslíte (Žitná ulice, Praha)

Odpovědní chtějí žít bez dluhů - Více, než si myslíte (Žitná ulice, Praha)

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09