Hudeček: Kauzu Opencard nevyřeší jedno trestní oznámení

27. 7. 2011

Podle informací deníku Právo se chystá nové obvinění v kauze Opencard. Obviněn má být úředník magistrátu, který byl zodpovědný za výběrová řízení.

Policie, ale odmítla potvrdit či vyvrátit, zda se jedná o stejného úředníka, jenž byl v této kauze již jednou obviněn. Ten byl po dvou týdnech propuštěn s tím, že  jeho stíhání bylo podle dozorové státní zástupkyně nezákonné a neodůvodněné a že úředník žádný trestný čin nespáchal.

Zastupitelský klub TOP 09, jako opozice na magistrátu Hlavního města Prahy, i přes nově zjištěné skutečnosti, nesdílí všeobecný optimismus. Obáváme se, že kauza Opencard zdaleka nebude vyřešena jediným trestním oznámením na úředníka, který měl na starosti podlimitní výběrové řízení.“ nevěří v zásadní posun v kauze Tomáš Hudeček, předseda opozičního klubu TOP 09. „Za částku 900 miliónu, jakou Praha, za téměř monofunkční tramvajenku zaplatila, je zodpovědná celá Rada Hlavního města Prahy, i tehdy až na výjimky nekonající opozice,“ kritizuje své předchůdce současný radní Hudeček.

Projekt Opencard měl obyvatelům Prahy přinést multifunkční kartu s řadou výhod a slev, dodnes ale zůstala jen povinnou tramvajenkou a průkazem do knihovny. Projekt, který radnice rozjela za bývalého primátora (dnes poslance) Pavla Béma z ODS stál jen zatím 900 miliónů korun a nepřinesl žádný slibovaný zisk. „Ani současná donucovací strategie Rady pro další šíření Opencard – v podobě nesmyslného utrácení za bezplatné jízdné pro vybrané věkové skupiny obyvatel v EU – zřejmě značí další evoluci celé kauzy,“ varuje před dalšími problémy v budoucnu Tomáš Hudeček.

TOP 09

V Praze 27. 7. 2011

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme