Farský: Veřejné zakázky překročily čtyři miliardy

Hranici čtyř miliard korun překročil v polovině května objem veřejných zakázek ve Veřejném portálu, aplikaci vytvořené týmem poslance Jana Farského, která pomáhá malým a středním podnikatelům získávat transparentně veřejné zakázky.

23. 5. 2013

Veřejný portál je až překvapivě úspěšný. Počet těch, kteří zde své zakázky zveřejňují, překročil osmdesátku, neustále přibývají i firmy, které se k odběru informací o vypsaných zakázkách hlásí,“ uvedl Jan Farský a doplnil: „Předností projektu, který propojuje zadavatele a malé a střední podnikatele, je nesporně i jeho cena. Pořizovací náklady totiž činily pouhých sedmdesát tisíc korun a jeho provoz přijde jen na několik tisíc korun ročně. Veřejný portál tak dokazuje, že i v dnešní době lze v IT oblasti vytvořit funkční projekt, který přinese za málo peněz hodně dobré muziky.“

Objem zakázek zveřejněných na Veřejném portálu překonal hranici čtyř miliard korun dva roky po svém spuštění. Informace o zakázkách odebírá 1250 registrovaných podnikatelů a mezi zadavatele patří jak obce s několika stovkami obyvatel, tak krajská města (České Budějovice, Liberec a Hradec Králové). Seznam zadavatelů je k dispozici na stránce http://www.verejnyportal.cz/zadavatele/, samotný Veřejný portál se nachází na adrese http://www.verejnyportal.cz/.

Veřejný portál je jednoduchá internetová aplikace, která umožňuje zadavatelům vyvěsit své soutěžené zakázky ve veřejné databázi. Avízo o nich automaticky rozesílá registrovaným uživatelům podle jimi zvoleného filtru. Slouží především malým a středním podnikatelům, kteří nemají čas každý den prohledávat internet, aby zjistili, jaká města a obce poptávají veřejné zakázky v jejich oboru. Služba je poskytována zdarma.

Alžběta Plívová, mluvčí TOP 09
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme