Žijeme v historických okamžicích, říká předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová

6. 6. 2022

„Musíme si být vědomi toho, že jsme se asi potřebovali vrátit nohama na zem a oběma krizemi, kde jedna následuje druhou, se vrátit k tomu, co je v našich životech opravdu důležité,” myslí si host Interview Martina Kováře na Rádiu ZET Markéta Pekarová Adamová. Tím nejdůležitějším jsou pro ni vztahy. 

Podle Pekarové Adamové je to znát i ve společnosti, když jsou vztahy zdravé a máte se o koho opřít. „Čelíme velkým výzvám, ale myslím si, že každá výzva je zároveň i příležitostí, jakkoli to zní jako klišé. Měli bychom se snažit dostat to do svých myslí a aspoň občas věci takto nahlédnout,” nabádá. Zmiňuje, že i v minulosti jsme řešili obrovské výzvy a že jsme v nich obstáli.

„Jsem optimistická, byť doba a věci, které řešíme, jsou velmi pesimistické a nejsou vůbec jednoduché. Myslím ale, že si to všichni uvědomují, že vidí, že kdybychom si ještě před půl rokem řekli: Bude tady válka, do Česka přijdou statisíce uprchlíků a my budeme schopni se o ně postarat, že by tomu asi málokdo věřil. A teď je to realita všedního dne. Všem za to patří obrovský dík,” uzavírá předsedkyně TOP 09.

Celé Interview Martina Kováře si můžete poslechnout zde.

radiozet.cz, Martin Kovář, 6. 6. 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme