Starosta Kolář o aféře Hlubuček: Jak může někdo být tak blbej?

30. 6. 2022

V pořadu Epicentrum mluvil Ondřej Kolář o neustávajících výhrůžkách kvůli odstranění sochy Koněva a i o tom, jací jsou Rusové vyjednavači a proč vlastně nemá smysl s nimi diskuze vést. Mluvil o tom nejen v souvislosti s válkou, ale i s aktuální kauzou, kdy se Praha 6 snaží využívat pozemky a budovy, které spadají pod Rusko - a jak zdůrazňuje Kolář, některé budovy jsou využívány k podivným účelům.

Jednou z budov je například škola na Krupkově náměstí v Bubenči. Tu chtěl Kolář už před válkou využívat alespoň k tomu, aby sem mohli docházet i čeští studenti. Nyní se uvažuje o tom, že bude budova používaná pro ukrajinské uprchlíky. Rusko ale o pozemcích nejedná. „Oni jednat nechtějí. My to konzultujeme s ministerstvem zahraničí a podařilo se nám najít postup, jak z moci úřední Rusy prudit. Nebavíme se o škole jako takové, ale o několika číslech popisných a ne všechny jsou využívané, jak by využívány měly být,“ uvedl starosta v pořadu Epicentrum.

Podle Koláře se chystá speciální usnesení, zákon, který by vedl k tomu, že pozemky připadnou do českých rukou. A české pozemky v Moskvě by naopak padly do rukou Ruské federace.

Během rozhovoru se Kolář vyjádřil i ke kauze Dozimetr. „Naše předsednictvo přijalo usnesení, které je velmi dobré a říká, že každý v TOP 09, kdo by měl černé svědomí, tak má odejít, a já předpokládám, že jsou v TOP 09 lidé mentálně a morálně na úrovni, že to berou vážně a kdokoliv jej má černé, nebo trošku šedivé, tak odejde,“ uvedl na Kolář v Epicentru na dotaz, jak je na tom TOP 09.

Celý rozhovor si můžete pustit zde

Blesk.cz, 29. 6. 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme