Starosta Kolář o aféře Hlubuček: Jak může někdo být tak blbej?

30. 6. 2022

V pořadu Epicentrum mluvil Ondřej Kolář o neustávajících výhrůžkách kvůli odstranění sochy Koněva a i o tom, jací jsou Rusové vyjednavači a proč vlastně nemá smysl s nimi diskuze vést. Mluvil o tom nejen v souvislosti s válkou, ale i s aktuální kauzou, kdy se Praha 6 snaží využívat pozemky a budovy, které spadají pod Rusko - a jak zdůrazňuje Kolář, některé budovy jsou využívány k podivným účelům.

Jednou z budov je například škola na Krupkově náměstí v Bubenči. Tu chtěl Kolář už před válkou využívat alespoň k tomu, aby sem mohli docházet i čeští studenti. Nyní se uvažuje o tom, že bude budova používaná pro ukrajinské uprchlíky. Rusko ale o pozemcích nejedná. „Oni jednat nechtějí. My to konzultujeme s ministerstvem zahraničí a podařilo se nám najít postup, jak z moci úřední Rusy prudit. Nebavíme se o škole jako takové, ale o několika číslech popisných a ne všechny jsou využívané, jak by využívány měly být,“ uvedl starosta v pořadu Epicentrum.

Podle Koláře se chystá speciální usnesení, zákon, který by vedl k tomu, že pozemky připadnou do českých rukou. A české pozemky v Moskvě by naopak padly do rukou Ruské federace.

Během rozhovoru se Kolář vyjádřil i ke kauze Dozimetr. „Naše předsednictvo přijalo usnesení, které je velmi dobré a říká, že každý v TOP 09, kdo by měl černé svědomí, tak má odejít, a já předpokládám, že jsou v TOP 09 lidé mentálně a morálně na úrovni, že to berou vážně a kdokoliv jej má černé, nebo trošku šedivé, tak odejde,“ uvedl na Kolář v Epicentru na dotaz, jak je na tom TOP 09.

Celý rozhovor si můžete pustit zde

Blesk.cz, 29. 6. 2022