Poslanci TOP 09 si podali Dobeše kvůli maturitám

22. 6. 2011

Jako při interpelacích pod palbou nepříjemných otázek se včera mohl cítit ministr školství Josef Dobeš (VV), který přišel na klub TOP 09 kvůli státním maturitám. Poslanci na koaličním ministrovi nenechali nit suchou a skoro hodinu ho trápili otázkami.

„Atmosféra ve Sněmovně byla dost tvrdá, protože máme určité pochybnosti. V klubu máme odborníky, takže některé otázky byly řízné. Pan ministr odpovídal statečně, ale některé otazníky zůstávají,“ řekl včera Právu poslanec TOP 09 Václav Kubata. Brání se ale, že Dobeše podrobili palbě za to, že VV s chutí ostřelují jejich ministra zdravotnictví Leoše Hegra.

Necítí se prý ublíženě

„To, že jsme byli docela přímí na pana ministra Dobeše, neznamená, že šlo o vzájemné grilování ministrů, ale státní maturity jsou tak vážná věc a některé věci jsou natolik nepřesvědčivé, že pan ministr některé otázky musel dostat,“ dodal Kubata.

Dobeš se necítí ublíženě. „Já jsem dynamický člověk, nemám rád jen tak někde sedět, já trochu i provokuji, ale mně se to líbilo a doufám, že se to líbilo i poslancům TOP 09,“ řekl Právu.

Ministr přišel hlavně požádat, aby podpořili jeho návrh, aby se státní maturity nerozšiřovaly o další povinné předměty.

„Bylo by to administrativně už neúnosné, teď jsme to zvládli, ale měli jsme vodu těsně po ústa a další rozšíření bychom už nezvládli,“ uvedl. Nakonec mu poslanci pomoc přislíbili, řekla Právu Jitka Chalánková.

(dan)

Právo, 22. 6. 2011, Rubrika: Zpravodajství, str. 3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme