Kalousek: Když ODS tvrdí, že Vondra s tím nemá nic společného, respektuji to

Rozhovor s ministrem financí Miroslavem Kalouskem

5. 2. 2011

Ministr financí Miroslav Kalousek pro Právo v souvislosti s kauzou Promopro řekl, že v politické rovině loajálně respektuje stanovisko koaličního partnera.

* Stranické grémium ODS poměrně ostře reagovalo na vaše slova ohledně kauzy Promopro. Dokonce zaslalo dopis vašemu stranickému předsedovi a ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Jak vnímáte postoj grémia ODS?

Záležitost má pro mne jako ministra financí dvě roviny. Odbornou a politickou. V odborné rovině je záležitost zřejmá. Předmětná zakázka je na úrovni ministerstva financí prošetřena. Finanční toky, které se jí týkají, byly analyzovány finančně analytickým útvarem, který odvedl objektivní a profesionální práci. V politické rovině loajálně respektuji stanovisko koaličního partnera. Tvrdí-li ODS, že ministr Saša Vondra nemá s tímto případem nic společného, tak to bude asi pravda.

* Co když se ukáže, aniž bychom jakkoli a cokoli předjímali, že situace je poněkud jiná?

Pokud by to pravda nebyla, jedná se nikoli o moji, ale o jejich politickou odpovědnost. Tímto prohlášením považuji celou záležitost za uzavřenou a dále se k ní nebudu veřejně vyjadřovat.

Jiří Vavroň

Právo, 5. 2. 2011, str. 02, rubrika: Zpravodajství

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme