Bedřich Moldan: Jak na podzim zasadíš, tak na jaře sklidíš

Video TOP hovor

14. 10. 2010

Bedřich Moldan kandiduje do Senátu ve volebním obvodě, pod který spadá Praha 6 a 17. Dlouhá léta se aktivně zapojuje do boje o čistší životní prostředí. V senátu by se chtěl zasadit o zachování a výsadbu nové zeleně v Praze a formulování politiky ochrany životního prostředí.

Teď stojíme na naší zahradě na Hanspaulce, kde žiji už přes 50 let. Tuto zahradu mám hrozně rád, protože prakticky vše, co tady vidíme dokola, jsem já nebo moje žena zasadili. Já mám zvlášť rád růže. Teď je sice podzim a tak nejsou v plném květu, ale my jsme okolo přidali afrikány, takže tím pádem máme těch květů pořád dost.

Já bych rád své spoluobčany v Praze 6 a 17 naučil pěstovat rostliny tím, že jim chceme rozdávat tyto tulipány. Tady je takové heslo: „Jak na podzim zasadíš, tak na jaře sklidíš.“ A když tuto cibuli správně zasadí, což je velmi jednoduché, tak budou mít na jaře potěšení z krásných tulipánových květů.

Vážím si veškeré podpory

Musím říci, že toto mě velice potěšilo. Sousedi si vyvěsili můj plakát a tím dali jasně najevo, že mě podporují. Ani jsem to s nimi nevyjednával. Takže já jim strašně děkuji a doufám, že nejsou jediní tady na Hanspaulce, kteří mě podporují.

Je třeba zachovávat zelené plochy

Stojíme na takovém centrálním místě Hanspaulky. Za námi je zámeček, podle kterého celá tato čtvrť má své jméno. Je to typický příklad toho, že je zde hodně zeleně, ale chtěli bychom, aby ta zeleň neubývala nikde na Praze 6 a už vůbec ne v takových částech jako jsou Řepy nebo Zličín.

Proč TOP 09?

TOP 09 mě oslovila s tím, že mi poskytne prostor, abych mohl přispět k formulaci ekologické politiky této strany. Já jsem této příležitosti využil. Byl jsem velice rád, že taková možnost existuje, a jsem skutečně velmi potěšen tím, že ten prostor, který je v TOP 09 poskytnut těmto záležitostem, je podstatně větší, než jak jsem se s tím setkal například v ODS.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme