Projev Reinholda Mitterlehnera na 4. celostátním Sněmu TOP 09

28. 11. 2015

Vážený pane předsedo, Vážení delegáti, hosté a přátelé TOP 09,

Dovolte mi, abych vám touto cestou předal svá přání všeho nejlepšího k úspěšnému konání čtvrtého celostátního sněmu TOP 09 a popřál vám mnoho štěstí při určování směru a výběru nových reprezentantů vaší strany!

TOP 09 zůstala od svého založení v roce 2009 věrná hodnotám, které má i v názvu  - Tradici, Odpovědnosti, Prosperitě. Vaši političtí vůdci a funkcionáři ctily tyto hodnoty, a to i v posledních letech krize. Jednali cíleně a nesledovali laciné řešení populismu a svévole. TOP 09 dosáhla i jako mladá strana oprávněně velkých úspěchů na národní i evropské úrovni.  Pod vedením Karla Schwarzenberga s vaším vynikajícím  týmem jste pochopili, jak politicky připravovat cesty, stavět mosty, uchopit příležitosti – a to jak pro dobro své země, ale i pro prospěch Evropy!

Odstupujícímu předsedovi strany Karlu Schwarzenbergovi chci poděkovat především za mnoho let dobrých vztahů a úspěšné spolupráce mezi našimi stranami. Ve svém politickém životě, pane předsedo, jste ukazatelem hodnot, se kterými jste v minulých letech pomáhal utvářet politiku jak v Rakousku, tak i po sametové revoluci v České republice. A i když teď odcházíte z čela strany, jsem rád, že zůstáváte nadále s námi v dalších důležitých funkcích, a že nám i nadále zůstane zachována Vaše politická vůle a zkušenost.

Novému předsedovi strany TOP 09 přeji mnoho štěstí a tvořivou sílu k velkým úkolům, které na něj v dohledné době čekají! Zejména s ohledem na výzvy, kterým Evropa v současné době čelí, je úzká spolupráce v rámci naší Evropské lidové strany na denním pořádku. O to více se těším na pokračování dobré a důvěrné spolupráce našich stran na všech úrovních, a přeji novému vedení strany, delegátům a všem příznivcům TOP 09 hodně štěstí!

Reinholda Mitterlehnera

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram