David Smoljak

Kandidát do Senátu za obvod č. 24 - Praha 9 (nominovaný STAN)

Proč jsem se pustil do politiky

Můj vztah k politice byl vždycky hodně podobný pověstnému hostinskému z Hospody Na mýtince. Politika mě vždycky silně zajímala, ale nikdy jsem do ní nechtěl vstupovat. Když jsem spolu s ostatními zakládal před devíti lety „Sdružení pro Vinoř“, chtěli jsme mít jenom spolek podobně smýšlejících lidí. Záhy jsme ale pochopili, že pokud chceme ovlivnit dění kolem sebe, musíme získat mandát od voličů. A tak jsme šli do voleb a stali se legitimní opozicí, v druhém období jsme se dostali jako koaliční strana na radnici a ve třetím jsme už vyhráli a mohli na té radnici začít pracovat naplno. Během všech těch let jsem pochopil jedno… Politika je často dost tvrdá a nevybíravá, plná nelehkých kompromisů, ale ze své podstaty není špinavá. Když se na ni ale všichni vykašlem a přenecháme ji těm, co ji chtějí dělat jenom pro tu moc nad vším a všemi, tak taková zaručeně bude.

To vám garantuju!

Kdo jsem

Ač jsem trávil dětství v Brandýse nad Labem, narodil jsem se a od svých deseti let až dodnes žiju v Praze. Nejdřív na Vinohradech, pak v Modřanech, posledních patnáct let - tedy dobrou čtvrtinu svého života - bydlím ve Vinoři.

Vystudoval jsem FAMU, obor scenáristika a dramaturgie. A v životě jsem prošel nejrůznějšími profesemi od domovníka přes televizního scenáristu a dramaturga, novináře až po šéfdramaturga a šéfredaktora televizní zábavy. Posledních pět let se jako koordinátor sdružení „Svobodu médiím!“ hodně zabývám situací kolem médií veřejné služby. Jejich nezávislost považuju za naprosto klíčovou pro udržení svobodných poměrů v naší zemi. A stále víc času trávím v poslední době jako zastupitel a radní pro územní rozvoj a životní prostředí řešením různých problémů a potřeb spojených s naší městskou částí Praha - Vinoř.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme