Václav Cempírek

Kandidát do Senátu za obvod č. 48 - Rychnov nad Kněžnou

Prof. Ing. Václav Cempírek, Ph. D. se narodil v roce 1954 v Čáslavi. V roce 1973 absolvoval Střední průmyslovou školu železniční v České Třebové, na což navázal studiem na Vysoké škole dopravy a spojů v Žilině, Dopravní fakultě Jana Pernera v Pardubicích a dále postgraduálním studiem na Evropském institutu pro postgraduální vzdělávání při Technické univerzitě  Drážďanech.

V rámci své praxe působil u tehdejších Československých státních drah a později rozvíjel kariéru pedagogického pracovníka. Tu začal nejprve na  Střední průmyslové škole železniční v České Třebové jako odborný učitel, odkud v roce 1990 přešel na Vyšší dopravní akademii, kde se o tři roky později stal zástupcem ředitele pro vyšší studium. Roku 1996 se stal docentem na Univerzitě Pardubice a roku 2008 profesorem, přičemž na zmíněné univerzitě působí dodnes.

Dále je členem redakčních rad odborných periodik zabývajících se logistikou (Logistika, New Logistics) a odborným spolupracovníkem řady velkých dopravních společností (mj. ČD Cargo, ČD, ČSAD).

Václav Cempírek mluví plynně rusky a německy, je ženatý a má 2 děti.

Rozhovory a komentáře