16. Mgr. Reda Ifrah

30 let, politolog, TOP 09

Datum narození 31. 01. 1984, Místo narození Bab-El-Oued (Alžírsko)

Vystudoval jsem Evropská studia a politologii na Palackého univerzitě v Olomouci a Masarykově univerzitě v Brně. V roce 2004 jsem založil cestovní kancelář. O rok později jsem spoluzaložil a do roku 2012 byl ředitelem neziskové společnosti věnující se evropské problematice. V roce 2009 jsem se již podílel na koordinaci Českého předsednictví v Radě EU.

Od roku 2012 pracuji na Ministerstvu životního prostředí v Sekci fondů EU, ekonomiky a politiky životního prostředí. Na ministerstvu jsem byl krátce pověřen vedením odboru zahraničních vztahů, nyní vedu oddělení technické asistence OPŽP a jsem tajemníkem náměstka ministra.

Zajímal jsem se o Evropskou unii ještě před vstupem České republiky. Již tehdy jsem se snažil objektivně informovat o tom, co nás se vstupem čeká. Byl to také jeden z důvodů, proč jsem inicioval založení nestátní neziskové organizace, která široké veřejnosti a nejvíce pak studentům, přibližovala Evropskou unii. V průběhu následujících let jsem se postupně zapojoval do praxe a realizace projektů. Své organizační schopnosti jsem využil mimo jiné při českém předsednictví v Radě EU. Nyní se na ministerstvu účastním jednání, která řeší otázku akceleračních opatření OPŽP, a současně připravují nové programovací období. Taktéž jsem členem Expertní komise pro zahraniční politiku a obranu TOP 09.

Nezapomněl jsem ani na své domovské město - Žďár nad Sázavou, kde jsem místopředsedou místní organizace a členem krajského výboru TOP 09 na Vysočině. Kromě aktivity v TOP 09 jsem též členem finančního výboru zastupitelstva města a Komise pro regionální a mezinárodní spolupráci ve Žďáře nad Sázavou.

Ve volném čase se věnuji cestování, tenisu a fotbalu. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme