Karel Stanner

Kandidát do Senátu za obvod č. 38 - Mladá Boleslav

Karel Stanner se narodil v Liberci 26.2.1949, v dělnické rodině, jako druhorozený syn. Bratr byl o devět let starší, proto ani jejich záliby neměly stejný směr. Rodiče nebyli členy žádné politické strany. Jako všichni kluci v té době vystřídali všechny sportovní aktivity, které  je na rozdíl od učení bavily více. Jedna však Karla Stannera zaujala nejvíce a tou byl fotbal. Již od osmi let začal hrát fotbal aktivně za žáky , později za dorost Liberce a poté v Dukle Tábor po dobu základní vojenské služby. Za muže hrál v České Lípě, Semilech, Turnově a svoji hráčskou kariéru zakončil ve svých jednačtyřiceti letech jako hrající trenér v Železném Brodě. Vystřídal celky od divize po druhou ligu. V této době však jako hlavní pracovní činnost neměl fotbal, ale řemeslo, kterému jsem se vyučil v roce 1967 v Plastimatu Liberec – obor brusič kovů. V roce 1972 se v Liberci oženil s manželkou Annou, se kterou má jednu dceru a dnes již se těší ze dvou vnuček.  V letošním roce oslaví čtyřicet let společného života. V roce 1974 se přestěhoval za fotbalem, prací i bydlením do Turnova, kde žije dodnes. Osmnáct let  pracoval ve svém oboru v nástrojárně Šroubárny Turnov a fotbal hrál za turnovské mužstvo. V roce 1990 začal trénovat muže v Turnově  a v roce 1992 poprvé nastoupil jako profesionální  trenér do  prvoligového klubu SKP Hradec Králové.  Ze zaměstnance se změnil na OSVČ  a pokračoval tak až do září roku 2011. V celé devatenáctileté trenérské činnosti střídal práci s mládeží i dospělými. Samozřejmostí v této době bylo doplnit si vzdělání, neboť na této úrovni byla nejvyšší trenérská licence nutností. Tu získal na FTVS Univerzitě Karlovy v Praze v roce 1997.  Ještě v roce 2005  ji rozšířil na licenci mezinárodní s hlavičkou UEFA. Jako trenér byl součástí týmu „A“ mužstva Mladé Boleslavi, která se stabilně umisťuje na čelných pozicích v nejvyšší domácí fotbalové lize.

O dění kolem sebe se Karel Stanner neustále zajímá a vzhledem k profesní činnosti má nejblíže k využívání volného času dětí a mládeže. Praktické zkušenosti získával jako tělocvikář na Integrované střední škole v Turnově, vedl také Sportovní centra mládeže v Jablonci n.N. a v  Mladé Boleslavi. Podílel se na zakládání sportovních tříd v Jablonci n. N. na obchodní akademii i na zakládání  sportovní akademie v Mladé Boleslavi. Dlouhodobě spolupracoval se Škodou, a.a.s v oblasti středoškolského vzdělávání.

Karel Stanner nebyl nikdy členem žádné politické strany.

Rozhovory a komentáře

Přátelský fotbalový zápas v Turnově

23. 9. 2012
V pátek 21. 9. se na fotbalovém stadionu v Turnově uskutečnila předvolební akce TOP 09 a Starostů. Jednalo se o přátelské fotbalové utkání mezi TOP 09 a Starosty pro Středočeský kraj a Top 09 a Starosty pro Liberecký kraj.
Číst více

TOP 09 v Jablonci nad Nisou nekecá, ale MAKÁ.

2. 7. 2012
TOP 09 společně s občany navázala na tradice brigád v unikátním přírodním sportovišti Srnčí důl v Jablonci nad Nisou
Číst více

Do Senátu chtějí šlechtic i fotbalový trenér

26. 1. 2012
Vládní TOP 09 na Rokycansku nasadí potomka známého šlechtického rodu, bývalého poslance Jaroslava Lobkowicze, a na Mladoboleslavsku fotbalového trenéra Karla Stannera.

Volby:
2012 senát - 38 - Mladá Boleslav: Karel Stanner