TOP 09 v Jablonci nad Nisou nekecá, ale MAKÁ.

2. 7. 2012

TOP 09 společně s občany navázala na tradice brigád v unikátním přírodním sportovišti Srnčí důl v Jablonci nad Nisou

V sobotu 30. 6. 2012 ráno jsme s TOP 09 zahájili novou etapu života unikátního přírodního sportoviště Srnčí důl v Jablonci nad Nisou. Po dlouhých letech se jablonečtí členové TOP 09 stali dalšími iniciátory brigády v tomto unikátním volnočasovém areálu na okraji Jablonce nad Nisou.

Brigádu jsme zahájili procházkou po areálu, neboť i rodilí Jablonečáci často ztratili představu o velikosti a stavu areálu. Areál, je totiž díky chybějícím příjezdovým cestám a bez možnosti parkování stranou běžného dění, což je velká škoda. Všichni přítomní koukali, co příroda po pár letech bez údržby dokáže, ať již množstvím bujné náletové vegetace, či zohýbanými a polámanými stromy po tuhých jabloneckých zimách.

Po osvětové procházce jsme se všichni přítomní vrhli do čištění vytyčené plochy, čítající cca 0,5 hektaru, okolo bývalé plochy původně určené ke skoku do výšky. Ruku k dílu přiložili i ministr práce a sociálních věcí Ing. Jaromír Drábek, senátorka Mgr. Soňa Paukrtová, jablonečtí radní Petr Louda a Ing. Petr Roubíček. TOP 09 byla zastoupena předsedou KV a lídrem kandidátky pro krajské volby, místostarostou České Lípy Jiřím Kočandrlem, předsedou RV Jablonec nad Nisou Petrem Pošmourným, předsedou MV Jablonec nad Nisou Ing. Jiřím Fialou a dalšími našimi členy jak z Jablonce nad Nisou, tak i Liberce. Pomoci přijel i náš kandidát na senátora ve volebním obvodu Turnov-Mladá Boleslav, p. Karel Stanner, který coby trenér v minulosti náš jablonecký areál hojně se sportovci využíval.

Zpestřením pro přítomné bylo vyzkoušení si práce ve vestách veřejné služby, i včetně našeho ministra Ing. Jaromíra Drábka.

Za sebe, co by hlavního organizátora, mám z akce velkou radost, všichni přítomní opravdu makali, ať už s vestičkou nebo bez. Věřím, že takovýchto akcí bude přibývat.  Nechceme totiž jen planě diskutovat v rámci tvorby nového územního plánu o budoucím využití a případném rozšíření tohoto oblíbeného sportovního areálu. Chceme i do budoucna aktivně přiložit ruku k dílu na vylepšení jeho stavu.  Nenalhávat si, jak je vše OK, neremcat u piva v hospodě, ale makat, to je naše výzva pro všechny, kdo chtějí něco pro naše město udělat. Vzít do ruky hrábě, či odklidit hromadu větví je úplně něco jiného než jen plkat o tom, co by se mělo či mohlo.

Ještě jednou bych touto cestou  velmi rád poděkoval všem přítomným za společně odvedenou práci, pomoc při zajištění občerstvení a hlavně za velkou dávku dobré nálady, která nás po celý den provázela.

Speciální poděkování pak ještě patří naší městské organizace Sport Jablonec s.r.o., která nám brigádu umožnila a pomohla s jejím technickým zázemím.

Petr Pošmourný,

předseda RV TOP 09 Jablonec nad Nisou