JUDr. Jan Holásek, LL.M.

Kandidát do Senátu za obvod č. 45 - Hradec Králové (nominovaný HDK)

Je mi 47 let, jsem právník, rodilý Hradečák a hradecký patriot. Dětství jsem prožil ve Svobodných Dvorech, v současnosti bydlím v Třebši. Na základní školu jsem chodil ve Svobodných Dvorech a v Kuklenách, poté jsem absolvoval gymnázium J. K. Tyla. Po vystudování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze jsem studoval právo a politiku ve Velké Británii a USA. Po více než 10 letech strávených v právní praxi v Praze a v zahraničí jsem se před třemi lety rozhodl vrátit se do svého rodného města a využít získané zkušenosti a znalosti tam, kde jsem opravdu doma.

V současnosti se věnuji právní praxi s kancelářemi v Hradci Králové a Praze. I po dobu strávenou mimo Hradec jsem byl v pravidelném kontaktu s vedením města i s hradeckými architekty, se kterými jsem strávil mnoho hodin vášnivých diskusí o rozvoji našeho města. Svůj upřímný zájem o rodné město jsem zúročil v komunálních volbách, ve kterých jsem byl zvolen členem hradeckého zastupitelstva za Hradecký demokratický klub.

Ve své dlouholeté právní praxi jsem řešil každodenní lidské příběhy i významné právní kauzy. Chci i nadále pomáhat těm, kdo to potřebují, a poskytnout jim právní zázemí, ať už z pozice senátora, nebo právníka v nově otevřeném Bezplatném centru právního a finančního poradenství.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme