Doplňovací volby do Senátu Parlamentu ČR 2011

Luděk Kvapil - kandidát TOP 09 a STAN na senátora

TOP 09: Představujeme našeho kandidáta do Senátu

19. 1. 2011
Předsednictvo TOP 09 schválilo návrh Starostů a nezávislých na kandidáta do doplňovacích senátních voleb na Kladensku. Stal se jím Luděk Kvapil, současný starosta Kmetiněvsi.
Číst více
 <  1 2 Články 11 - 11 z 11

Životopis Luďka Kvapila

Luděk Kvapil se narodil v zemědělské rodině na den třetího výročí osvobození Československa, tedy 8. května 1948, v Horce nad Moravou v okrese Olomouc. Tam také začal navštěvovat základní školu. Po ukončení 3. třídy se musela jeho rodina přestěhovat do pohraničního města v Čechách - Vejprty. Od roku 1963- 67 studoval na Střední průmyslové škole stavební v  Kadani.

V lednu roku 1968 byl povolán na vojnu k tehdejšímu tzv. železničnímu vojsku (neoficiálnímu pokračovateli útvarů PTP), kde setrval do července 1968. Osudové srpnové události prožil mimo území republiky, v  Německu. Po návratu zpět do vlasti koncem srpna v roce 1968 začal pracovat ve stavebnictví a v tomto oboru působil prakticky až do svého odchodu do důchodu . Díky své práci se  přestěhoval do Kralup nad Vltavou ve Středočeském kraji, kde také poznal svou budoucí ženu, se kterou společně vychoval dvě dcery. Od roku 1975 bydlí v kladenském okrese a od roku 1994 v Kmetiněvsi, kde byl brzy po svém příchodu osloven svými sousedy, aby se aktivně zapojil do života v obci. V  podzimních komunálních volbách v roce 1994 byl zvolen do funkce místostarosty obce a v roce 2006 do funkce starosty, kterou zastává až do současné doby.

V Kmětiněvsi byl za jeho působení ve funkci starosty kompletně zrekonstruován obecní úřad, dokončen vodovod, rozvod plynu,upraveny místní komunikace.V poslední době se zde začíná rozvíjet i výstavba nových rodinných domů. Byla zcela zrekonstruována škola a pořízeno její nové vybavení, rovněž byla postavena mateřská škola. V roce 2010 byla z  dotací vybudována ve škole i čistička odpadních vod a dětské hřiště. Mimo jiné dokázal opětovně oživit u občanů zájem o dění v obci díky organizaci rozmanitých akcí jako např. Mikulášská představení, konání dětských dnů ,rozloučení s prázdninami ve škole, adventní rozsvícení vánočního stromu atd. V poslední době se dostal do povědomí široké veřejnosti v celé České republice sepsáním tzv. Kmetiněvské výzvy, ve které žádal o přísnější tresty pro nezletilé pachatele brutálních trestných činů. Tato výzva našla v celé ČR širokou podporu a do dnešního dne ji podepsalo téměř 500 tisíc občanů.

Mezi jeho záliby patři fotbal, kterému se dodnes aktivně věnuje. Rád cestuje a tráví volný čas s vnoučaty. Pan Kvapil nebyl nikdy členem KSČ ani jiné politické strany. Zastává konzervativní zásady a cení si tradičních hodnot jako je rodina.  Jeho životním heslem je: „Co nemáš rád, nečiň jinému!“

Petice Kmetiněvské výzvy starosty Kvapila.pdf (204.5 kB)

Petici můžete podepsat také v Celostátní kanceláři TOP 09 nebo k nám podepsané archy zaslat.

Věci veřejné podpoří v senátních volbách kandidáta TOP 09

Věci veřejné nenominují kandidáta do doplňovacích senátních voleb na Kladensku. Podpoří kandidáta TOP 09 Luďka Kvapila. Svým usnesením o tom rozhodl v úterý 8. února poslanecký klub VV.