× Staňte se našimi členy!

TOP 09: Představujeme našeho kandidáta do Senátu

19. 1. 2011

Předsednictvo TOP 09 včera, 18. 1., schválilo návrh Starostů a nezávislých na kandidáta do doplňovacích senátních voleb na Kladensku. Stal se jím Luděk Kvapil, současný starosta Kmetiněvsi, jehož nominace byla jednomyslně přijata a nyní čeká ještě na schválení výkonným výborem.

Pro TOP 09 je propojení se zkušenými komunálními politiky z řad Starostů a nezávislých od počátku zásadní, jelikož zkušenost těchto lidí vnáší i do celostátní politiky neocenitelný pragmatický vhled. Pan starosta Kvapil je charizmatický člověk a já jsem potěšen, že jej mohu přivítat v našich řadách,“ uvedl kandidáta Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09.

Luďka Kvapila nominovali do březnových senátních voleb Starostové a nezávislí. „Pan starosta je velmi schopný politik, který už na komunální úrovni ukázal, že má aktivní zájem o celostátní témata a že dokáže o dobré věci přesvědčit širokou veřejnost. To, co v Kmetiněvsi dokázal, je jeho nejlepší vizitkou samo o sobě,“ okomentoval kandidaturu Petr Gazdík, předseda Starostů a nezávislých.

„Pan starosta Kvapil je výrazná osobnost, která prokázala, že umí prosazovat to, co považuje pro společnost za správné. Velice si vážím toho, že se pan starosta Kvapil stal naším kandidátem do senátu,“ dodala Helena Langšádlová, předsedkyně krajské organizace TOP 09 Středočeského kraje.

Sám pro sebe chápu tento krok jako zásadní. Senát je institucí, ke které cítím nesmírnou úctu, a dostanu-li šanci v něm zasednout, budu se snažit, aby veškeré zkušenosti, jež jsem za dlouhá léta svého života načerpal, byly využity k něčemu dobrému,“ poznamenal Luděk Kvapil.

Luděk Kvapil se narodil 8. 5. 1948 v Horce nad Moravou, vystudoval Střední průmyslovou školu stavební a ve stavebnictví také na vedoucích pozicích působil. V roce 1996 se stal členem zastupitelstva v Kmetiněvsi a o deset let později i zdejším starostou. Loni inicioval tzv. Kmetiněvskou výzvu, pod niž se podepsalo už půl milionu lidí.

Volby:
2011 senát - 30 - Kladno: Luděk Kvapil