Místostarosta Hroza: Komise pro výběr nájemce Branického divadla je veřejná

25. 6. 2019

Komise pro posouzení nabídek na nového nájemce Branického divadla bude veřejná, to znamená, že složení této komise nebude tajné. Rozhodla o tom Rada městské části Praha 4,která zároveň jmenovala členy komise.

„V komisi zasedají opravdoví odborníci, například dramaturgové z renomovaných divadel, včetně Národního divadla, a my chceme, aby veřejnost znala jejich jména i jejich profesní zaměření, aby její doporučení bylo skutečně transparentní,“ uvedl místostarosta pro majetek a kulturu Michal Hroza (TOP 09). „Branické divadlo si zaslouží kvalitního nájemce, který tuto scénu oživí a představí divákům zajímavý repertoár,“ dodal.

Branické divadlo patří k tradičním divadelním scénám Prahy. V roce 1925 je vybudovali z vlastních finančních prostředků obyvatelé Braníka. Na jeho jevišti se od té doby objevila řada činoherních herců, mimové či hudebníci, a to nejen z české, ale i slovenské, umělecké scény. V jeho prostorách se pořádaly koncerty klasické i populární hudby, taneční večery. Svoji domovskou scénu zde před lety našlo i slovenské Radošinské naivné divadlo.

Členové komise pro posouzení nabídek:
- Marta Ljubková, dramaturgie Národního divadla
- Pavla Petrová, ředitelka Institutu umění – Divadelní ústav
- Lenka Kolihová, 1. místopředsedkyně Asociace nezávislých divadel ČR
- Lukáš Jiřička, pedagog DAMU, dramaturg
- Karel Král, šéfredaktor časopisu Svět a divadlo
- František Stádník, ředitel NKPV
- Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice
- Ondřej Kepka, prezident Herecké asociace
- Petr Christov, teatrolog a překladatel, FF UK

(zdroj: Tučňák 7-8/2019)

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme