Tunelový komplex Blanka budou řešit poslanci

10. 4. 2015

Petra SVOBODA, moderátorka

Tunelový komplex Blanka budou nejspíš řešit i poslanci. Už několik let měl sloužit řidičům. Jeho výstavba se ale astronomicky prodražila a také prodloužila. Podrobnosti má kolega Martin Šnajdr. Martine, jak se tím poslanci budou zabývat?

Martin ŠNAJDR, redaktor

Hezké odpoledne. Tak poslanci teď mají na stole návrh z hnutí ANO na vytvoření vyšetřovací komise. Pokud ho schválí, tak by měla vzniknout devítičlenná komise, ve které budou mít zástupce všechny strany zastoupené ve sněmovně, a prošetřit by měla zejména správnost, hospodárnost a zákonnost postupů při výstavbě tunelu Blanka. Otevření už téměř dokončeného tunelu, jenž tvoří část vnitřního automobilového okruhu metropole, se totiž neustále odkládá. Tento bod se sice zatím nedostal na program jednání sněmovny, ovšem už teď vyvolal pořádný rozruch.

Jaroslav FALTÝNEK, místopředseda hnutí /ANO/

Toto si myslím, že je poměrně velké zadání, které by ta komise měla vyšetřit. A já věřím tomu, že najdeme ve sněmovně dostatek hlasů na to, abychom prosadili ustavení této vyšetřovací komise.

Daniel KORTE, poslanec /TOP 09/

To je naprostý nesmysl. Vyšetřovací komise se zřizuje, jestliže Poslanecká sněmovna dospěje k názoru, že příslušné orgány, úřady selhaly a nekonaly, jak konati mají. To není tento případ.

TV Nova, 9.4. Odpolední Televizní noviny

Štítky
Osobnosti: Daniel Korte
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme