TOP 09: Praha potřebuje opravdová parkoviště, ne virtuální

12. 10. 2017

Záchytná parkoviště P+R jsou pro fungování Prahu zásadní. Nestačí však měnit stávající parkovací plochy, je nutné budovat nové. A to na těch místech, kde lidé mohou snadno přestoupit, ideálně na metro. Politici TOP 09 v zastupitelstvu Prahy i jejích městských částí opakovaně prokázali ochotu spolupracovat s oponenty na funkčních řešeních. Zejména koalice hlavního města však podle TOP 09 návrhy odsouvá, nebo řešení jen předstírá.

U budoucí stanice metra D Depo Písnice má být postaveno P+R parkoviště o kapacitě 800 míst, což absolutně nestačí. TOP 09 požaduje celkové navýšení kapacity budoucích záchytných P+R parkovišť na několikanásobek plánovaného stavu. Jen tak umožníme Středočechům dojíždějícím do Prahy pohodlný přestup z aut na městskou dopravu, která je v Praze jednou z nejluxusnějších v Evropě,“ vysvětluje starosta MČ Praha-Libuš Jiří Koubek (TOP 09).

Skutečný stav věcí však odhaluje dnešní slavnostní otevření nového P+R parkoviště v Praze-Písnici. „Náměstek Petr Dolínek z ČSSD přijíždí otevřít parkoviště, které nikdo nepostavil. Jde o městkou odstavnou plochu, která ještě minulý týden sloužila jako odtahové parkoviště. Nyní před volbami se ale náhle změnila na P+R parkoviště,“popisuje situaci zastupitel hlavního města Prahy a kandidát č. 4 ve sněmovních volbách Václav Novotný (TOP 09) a dodal:„Je to jen Potěmkinova vesnice. Parkoviště, které nikdo nově nepostavil, a navzdory názvu P+R nebude splňovat ono ,Ride‘, protože návaznost na další jízdu do centra Prahy je velmi omezen.“

O tomto otevření jsem se dozvěděl až od novinářů, nikoliv od hlavního města Prahy. Připomíná mi to situaci před čtyřmi lety, kdy sociální demokraté na Písnici stříhali pásku nového metra D, které je stále v nedohlednu,“řekl starosta MČ Praha-Libuš Jiří Koubek (TOP 09).

Video k tématu: www.facebook.com/jiri.koubek.5209/videos/2053929464841289

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme