Plamínková (STAN) sabotuje vnější okruh

Další odklad výstavby vnějšího okruhu je zbytečný

17. 10. 2017

Představitelé klubu TOP 09 a nezávislých v zastupitelstvu hlavního města Prahy dlouhodobě naléhají na rychlé dobudování vnějšího pražského okruhu. Opakovaně vyslovili ochotu podpořit funkční řešení, navržené Radou hlavního města Prahy, která ale místo toho neustále odkládá potřebná rozhodnutí. Proto opozice odmítá i nynější snahu radní pro oblast infrastruktury Jany Plamínkové (STAN) přepracovat projektovou dokumentaci k dlouhodobě plánovaným stavebním projektům.

Radní pro oblast infrastruktury Jana Plamínková (STAN) jménem hlavního města Prahy odeslala ministerstvu životního prostředí stanovisko, na jehož základě by se měla zásadně přepracovat projektová dokumentace k dlouhodobě plánované výstavbě silnice I/12 v úseku Běchovice - Úvaly. Ta úzce souvisí se silnicí 511, tedy vnějším pražským okruhem. Tím radní Plamínková fakticky zablokovala přípravu okruhu, a výstavba pro Pražany klíčového dopravního uzlu se naprosto bezdůvodně dále odkládá,“ komentuje situaci předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislých Václav Novotný.

Radní Plamínková v posouzení vlivů na životní prostředí (EIA) prosazuje nesmyslná doporučení, na jejichž základě bude nutné přepracovat celou stavební projektovou dokumentaci. Z toho pak plyne další zdržení. Vedení Prahy by u tak zásadní dopravní infrastruktury mělo aktivně spolupracovat s orgány státní správy, a nevymýšlet si záminky ve formě rozšíření biotopu. Rovněž se musíme ptát, zda o krocích radní Plamínkové vědí ostatní kolegové z rady, nebo je to její osobní rozhodnutí. Dle našeho názoru ale neúnosně sabotuje práci města,“ pokračuje Václav Novotný, zastupitel hlavního města Prahy a kandidát č. 4 ve sněmovních volbách.

Bez obchvatu u Běchovic okruh 511 nebude. To je prostě fakt. Dokončení vnitřního a vnějšího okruhu Prahy by mělo být prioritou všech představitelů Prahy, bez ohledu na stranickou příslušnost. Zdá se ale, že někteří členové rady, ač se na veřejnosti tváří, že přispívají řešení dopravy v Praze, dělají vše pro to, aby rozvoj dopravní infrastruktury totálně bojkotovali,“ dodává k tomu bývalý náměstek primátora pro infrastrukturu Jiří Nouza.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme