24. 4. 2010

Praha 9 se stává centrem dění, významné osobnosti  navštěvují Prahu 9, stále častěji a živě se zajímají o život této velmi významné městské části.

O následníkovi britského trůnu princi Charlesovi jsme si mohli přečíst v minulém čísle. Dalším představitelem naší politické scény, který zavítal na Prahu 9, byl senátor a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Lídr TOP 09 v rámci své volební kampaně navštívil vysočanskou radnici, kde byl  přivítán starostou Prahy 9 Janem Jarolímem a následně pobyl v Radniční restauraci mezi svými příznivci. Starosta Jarolím se senátorem a lídrem TOP 09 Schwarzenbergem probírali aktuální politická témata. Schůzka proběhla v neformálním srdečném duchu, jako setkání dvou pravých džentlmenů, kteří se v mnohém mohou různit, ale v zásadních věcech nikoliv. Bylo to skvělá atmosféra nabitá brilantní diskuzi, která je pro lídra TOP 09 charakteristická.

Posléze se senátor a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg přemístil do Radniční restaurace, kde pokračoval v návštěvě Vysočan svou oblíbenou formou „pivo s Karlem". Během posezení v restauraci a setkání s občany byl ke všem vstřícný, a veškerý čas naplnila diskuze o  situaci v ČR. Kníže hovořil velmi konkrétně, bez politických klišé a s velkým přehledem o aktuálních problémech v hospodářském vývoji a projevil pochopení pro jejich následky v soukromém  životě všech obyvatel naší republiky.

V závěru můžeme konstatovat, že Karel Schwarzenberg nezůstal nic dlužen své pověsti skvělého partnera v rozhovorech, který reaguje na každý podnět vstřícně, s vtipem, šarmem, ale vždy věcně.

Ing. Marek Doležal 1.místopředseda regionální organizace TOP 09 Prahy 9
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme