Rodiče mohou zvolnit chůzi. Školky hlídají děti do 17.30

2. 3. 2012

Blíží se pátá hodina odpolední, školka zavírá a rodiče nestíhají vyzvednout svého potomka. Běžná situace, kterou zažil nejeden rodič. Právě proto už tři školky v deváté městské části prodloužily svou otevírací dobu o půl hodiny, aby vyšly vstříc pracovně vytíženějším rodičům.

Jako vůbec první vyzkoušeli nový režim v Mateřské škole Litvínovská na Proseku, kde už pár měsíců delší provoz mají. Kladné ohlasy rodičů zdejších dětí jsou slyšet, a proto už teď déle pohlídají děti i ve školce Veltruská.

Od února mohou zvolnit chůzi i rodiče, jejichž děti chodí do mateřinky Pod Krocínkou - právě ta zatím jako poslední zavedla bezplatné hlídání dětí až do 17.30 hodin. Ostatní mateřské školy v deváté městské části fungují standardně do pěti hodin odpoledne.

Nicméně zájem rodičů o delší provoz mateřských škol možná přiměje i vedení dalších zařízení rozšířit dobu, po kterou hlídají místní děti.

„Tento trend chceme podporovat a výhledově rozšířit i u dalších školek,“ dodala radní pro školství městské části Praha 9 Zuzana Kučerová.

ap

2.3.2012    Mladá fronta DNES    str. 4   Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme