Poliklinika Prosek rozšíří péči o občany

13. 2. 2016

Poliklinice Prosek se daří a plánuje rozšiřovat léčebné kapacity, aby tak ještě více uspokojila zejména občany z Prahy 9. Jaký byl uplynulý rok a co polikliniku čeká v následujícím období, jsme se ptali předsedy jejího představenstva MUDr. Michala Maška, který je také členem Zastupitelstva MČ Praha 9 za TOP 09. 

Jaký byl uplynulý rok z pohledu Polikliniky Prosek? 
Rok 2015 byl po ekonomické stránce úspěšný, Poliklinika Prosek skončila se ziskem. Došlo ke změnám v orgánech společnosti i ve vedení. Byly zrekonstruovány některé prostory a vznikly rovněž nové ordinace, například moderně vybavené a výtvarně zdařilé plicní ambulance. Za významné považuji také schválení dlouhodobého záměru rozvoje polikliniky s důrazem na nutnost navyšování léčebně preventivních kapacit. 

A jaká vylepšení plánujete pro letošní rok i pro roky příští? 
V letošním roce plánujeme rekonstrukci vestibulu v přízemí. Ta by se vzhledem k rozsahu měla uskutečnit během letních měsíců, kdy je provoz v těchto prostorách nejklidnější. Její součástí by měl být vznik provozu rychlého občerstvení přímo v prostoru přízemí, které jistě přijde vhod nejen pacientům polikliniky, ale i jejich doprovodu. Připravujeme také dostavbu jednoho traktu, ve kterém bychom mohli zřídit přibližně šest nových ordinací. 

To bude určitě vyžadovat i nový personál…
Vím, na co narážíte. Stejně jako jinde i my se potýkáme se složitou personální situací. V současné době je totiž v podstatě nemožné sehnat nové lékaře a zdravotní sestry. Převis poptávky po erudovaných i začínajících lékařích je všeobecný. Lidé vnímají nedostatek dětských a obvodních lékařů i stomatologů, neboť s nimi přicházejí do kontaktu nejčastěji. Kdyby ale chyběli odborníci pouze v těchto oborech, bylo by to krásné... Věřím však, že se nám podaří obsadit všechna volná místa, k čemuž nám dopomůže jak plánovaná rekonstrukce, tak také odborné i personální zázemí, které jsme schopni nově nastupujícím lékařům i sestrám nabídnout.

(red)

Štítky
Osobnosti: Michal Mašek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme