Modernizace Polikliniky Prosek jde do finále

4. 1. 2018

V nastávajícím roce čeká klienty prosecké polikliniky několik změn. V současnosti finišují práce na rekonstrukci bývalého bufetu. Zkušební provoz byl naplánován na druhou polovinu prosince a nová jídelna by měla být otevřena v lednu.

Významným okamžikem bude dokončení přístavby pavilonu H, která rozšíří kapacity polikliniky o další ordinace. Práce na přístavbě postupují rychle, jak se sami můžete přesvědčit na vlastní oči při návštěvě polikliniky. 

Poslední – ovšem na první pohled nejviditelnější – bude úprava prostoru před poliklinikou. Současný neuspořádaný vzhled vystřídá parková úprava s místem pro upravené tržiště, s pítkem a lavičkami. Zároveň bude připraveno dopravní napojení na Lovosickou ulici, které bude realizováno v další etapě. 

Tím by měla být ukončena dvouletá fáze úprav Polikliniky Prosek a její další rozvoj je plánován už mimo hlavní budovu, takže stavební činnost nebude tolik zatěžovat běžný zdravotnický provoz. Věřím, že nepohodlí, které zakoušeli návštěvníci i pracovníci, bude mnohonásobně vynahrazeno novými prostory a moderním vzhledem nejvýznamnějšího zdravotnického zařízení Prahy 9.


Michal Mašek 
člen Zastupitelstva MČ Praha 9, předseda TOP 09 Praha 9 a předseda představenstva Polikliniky Prosek, a.s.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme