V Praze 4 vznikne Regionální dobrovolnické centrum

9. 6. 2020

Nezisková organizace na podporu seniorů Letokruh, která spolupracuje s Ústavem sociálních služeb, bude provozovat dobrovolnické centrum na Praze 4 v Michelské ulici. Zajišťuje to nájemní smlouva, kterou za městskou část podepsal místostarosta pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09). Cílem centra je podpora a rozvoj dobrovolnických aktivit.

„Jsem rád, že jako městská část můžeme poskytnout prostory pro podporu dobrovolnictví a službu seniorům. Při této příležitosti bych rád Letokruhu poděkoval za koordinaci dobrovolníků v době epidemie čínské chřipky." řekl Hroza. 

Letokruh provozuje svou činnost již rok a půl. Na začátku května se organizace stala v rámci projektu Ministerstva vnitra provozovatelem regionálních dobrovolnických center v Praze a Středočeském kraji. V současné době eviduje 50 seniorských a 30 mladších dobrovolníků, kteří během loňského roku "odsloužili" celkem 1645 dobrohodin. Senioři například docházejí do školek číst dětem pohádky, pomáhají v útulcích či botanických zahradách. Mladí dobrovolníci nejčastěji vypomáhají v sociálních službách.

Pokud se i vy chcete stát dobrovolníkem, ať již jste v seniorském či jiném věku, neváhejte se spojit s Letokruhem. Od července bude jejich novým sídlem Michelská 61. Kontaktovat je můžete i telefonicky na čísle 603 483 487. Více informací na www.letokruh.eu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme