TZ: Z Prahy 4 se stalo odkladiště aut, situaci ostře kritizuje TOP 09

2. 9. 2010

Praha 4 – Praha 4 se kvůli zavedení parkovacích zón v Praze 1, 2, 3 a 7 stala odkladištěm aut z celého města. Místní obyvatelé nemají kde zaparkovat své vozy a jsou s touto situací značně nespokojeni. Lídr TOP 09 v nadcházejících komunálních volbách pro Prahu 4 Martin Plíšek proto vystoupil s návrhem rozumné regulace parkování, stejně jako to mají jiná města v republice. Chce tak ve spolupráci s magistrátem tento problém co nejdříve vyřešit.

„Nejhorší situace je v Podolí, Braníku, Krči a Nuslích. Zásadně nesouhlasím s tím, aby se z Prahy 4 stalo hromadné odkladiště aut. Regulace parkování musí být nastavena tak, aby upřednostňovala místní obyvatele a podnikatele před ostatními řidiči a zároveň je donutila, aby se rozmysleli, kde nechají stát svá auta,“ kritizuje a zároveň nabízí řešení Martin Plíšek.

Praha je přeplněná automobily, mnozí řidiči do města vjíždějí zcela zbytečně. Proto je důležité parkování v Praze zorganizovat. Řešením mohou být zpoplatněné parkovací zóny nebo celopražský systém parkování. Vyčleněná místa na parkování umožňují řidičům vyřídit si potřebné záležitosti a přesunout svůj vůz jinam tak, aby mohl na jeho místě zaparkovat zase někdo jiný. „Dopravní zácpy a přeplněnost Prahy automobily výborným způsobem řeší také odstavná parkoviště. Řidič může nechat auto na odstavném parkovišti a pohodlně využít systém městské hromadné dopravy. Budeme hledat další možnosti jejich rozšíření,“ říká Martin Plíšek.

Problémy s parkováním řeší desítky měst v České republice, některá však nacházejí smysluplná řešení, kterými se Praha může inspirovat.

Mgr. Martin Plíšek
www.plisek.eu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme