TZ: TOP 09 kritizuje nedostatek strážníků v ulicích Prahy 4

14. 9. 2010

Praha 4 - V městské části Praha 4 hlídá bezpečnost a dopravu zhruba 25 městských strážníků ve službě v terénu, což je s ohledem na velkou rozlohu této městské části velmi málo. Současný nedostatečný počet městských strážníků v ulicích kritizuje lídr TOP 09 pro volby do zastupitelstva Prahy 4 Martin Plíšek.

„Navyšování drobné kriminality ohrožuje obyvatele městské části a také turisty a návštěvníky Prahy, kteří pak odjíždějí s negativními zkušenostmi. Vyšší počet strážníků nebo zavedení dalších kamer do ulic by tuto situaci vyřešil“, zdůraznil Martin Plíšek, podle kterého se jeho strana hodlá bezpečnostní situaci v Praze 4 dlouhodobě věnovat.

TOP 09 chce přestupky trestat rychle a účinně. Pokud někdo překračuje zákon, musí být potrestán. Za přestupky, které zvláště obtěžují okolí, je podle Plíška potřeba udělovat maximální pokuty a nemilosrdně je vymáhat, třeba až exekucí majetku.

Policejní statistiky dokazují, že počet přestupků proti veřejnému pořádku a drobných trestních činů stále narůstá. Přitom podle odborníků je stále více lidí, kteří při drobných krádežích nebo vandalismu mávnou rukou a nic nehlásí.

„Strážníci v současném malém počtu nemohou účinně pokrýt území celé městské části tak, aby zabránili pouliční kriminalitě, které by se měli především věnovat. S ohledem na počet obyvatel a rozlohu Prahy 4 by se jejich počet měl zdvojnásobit“, uzavírá Martin Plíšek.