TZ: Praha 4 Bezdrátová rozšiřuje svoje pokrytí

19. 8. 2010

Praha 4 Bezdrátová pokračuje ve výstavbě nových hotspotů (vysílačů přenášejících signál bezdrátového internetu), které umožní bezplatné bezdrátové připojení dalším obyvatelům městské části Praha 4.

V průběhu minulého měsíce byly spuštěny tyto hotspoty:

R28 – V Zápolí 1252/27 Michle,

R29 – Gymnázium Na Vítězné pláni1160/14 Nusle,

R30 – Jihovýchodní II 752/17 Záběhlice,

R31 – Zelený pruh 1560/99 Braník,

R32 – Za obecním úřadem 357/7 Krč,

R33 – Paprsková 330/15 Krč,

R34 – Na Strži 1837/9 Krč,

R35 – Kloboučnická 1438/18 Nusle.

Pro zkvalitnění poskytovaných služeb jsem také současně navrhl a prosadil navýšení konektivity, tedy zrychlení bezdrátového připojení. Konektivita se zvýšila z původních 25 mbit/s na 50 mbit/s.

Nový vzdělávací kurz – vyhledávání informací na internetu

Dne 16. 7. 2010 byl spuštěn další z řady e-kurzů vytvořených v rámci projektu Praha 4 Bezdrátová. Hlavním cílem kurzu je zbavit uživatele-začátečníky případných obav z práce na počítači a s internetem. Kurz zároveň nabízí informace, které usnadní vyhledávání i uživatelům pokročilejším.

V první části se seznámíte s jednotlivými prohlížeči. Jedním z důvodů, proč jsme se jimi podrobně zabývali, bylo, že je to první věc, kterou při spuštění internetu vidíte. A abychom odstranili prvotní obavy z neznalosti, přidali jsme seznam popisující jednotlivé ikony ze čtyř různých prohlížečů a jejich funkce. Na internetu existuje nepřeberné množství informací, které každým dnem narůstá. Proto je důležité správně zadat dotaz na hledané informace, a tím maximalizovat selekci nevhodných informací.

Druhá část se tedy zaměřuje čistě na prvky usnadňující proces vyhledávání neboli operátory.

Třetí část obsahuje jednotlivé katalogy a specifické informace vybrané dle četnosti vyhledávání a užitečnosti. Naučíte se pracovat s internetovou mapou, vyhledávat dopravní spoje či aktuální informace z domova i ze světa. Poslední tři části shrnují informace o prohlížení výsledků a bezpečnostním upozornění. Na závěr vás samozřejmě čeká závěrečný test, který ověří nově nabyté znalosti. Tímto kurzem bychom rádi ukázali všem začínajícím PC uživatelům, že se skutečně nemusejí obávat „každého kliknutí“. Internet je v dnešní době obrovským zdrojem informací, jejž můžete mít k dispozici za pár vteřin. Stačí se jen naučit v něm orientovat a hledat na správných místech. Ušetříte spousty času, můžete si rozšířit okruh vědomostí, ale především získáte další možnost usnadňující komunikaci s blízkými osobami. Bezdrátový internet Prahy 4 se těší stále větší oblibě našich občanů. V současnosti je zaregistrováno více než 8600 uživatelů. Na přání občanů Prahy 4 byla zřízena nová infolinka, tentokrát se jedná o pevnou linku, na kterou se můžete obracet s případnými dotazy: 270 005 156. Dále můžete využívat i původní číslo 605 989 667. Infolinku lze využívat v pracovních dnech od 9 do 17 hodin. Všechny potřebné informace naleznete na portálu na adrese: www.praha4net.cz.

Mgr. Martin Plíšek
www.plisek.eu

Mgr. Martin Plíšek je náměstkem pro
legislativu a právo na ministerstvu
zdravotnictví.
Martin Plíšek je také neuvolněným radním
Prahy 4, kde inicioval, zaváděl a úspěšně
spustil projekt Praha 4 Bezdrátová, tedy
bezplatné využívání internetu pro občany
(bližší informace na www.praha4net.cz).
Dne 22. 10. 2009 byl Martin Plíšek zvolen
předsedou regionální organizace TOP 09
v Praze 4 na dvouleté funkční období.
Martin Plíšek je členem pražského
krajského výboru TOP 09 a lídrem této
politické strany pro nadcházející volby do
zastupitelstva Prahy 4.
Martin Plíšek absolvoval Právnickou
fakultu Masarykovy univerzity, je mu
35 let, je ženatý, má dvě dcery a mezi jeho
zájmy patří historie, hudba a turistika.

Mgr. Martin Plíšek je náměstkem pro legislativu a právo na ministerstvu zdravotnictví. Martin Plíšek je také neuvolněným radním Prahy 4, kde inicioval, zaváděl a úspěšně spustil projekt Praha 4 Bezdrátová, tedy bezplatné využívání internetu pro občany (bližší informace na www.praha4net.cz). Dne 22. 10. 2009 byl Martin Plíšek zvolen předsedou regionální organizace TOP 09 v Praze 4 na dvouleté funkční období. Martin Plíšek je členem pražského krajského výboru TOP 09 a lídrem této politické strany pro nadcházející volby do zastupitelstva Prahy 4. Martin Plíšek absolvoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity, je mu 35 let, je ženatý, má dvě dcery a mezi jeho zájmy patří historie, hudba a turistika.