TZ: Plánovaný developerský záměr v Braníku musí projít všeobecnou diskuzí

15. 12. 2011

Developerský záměr známý pod názvem Obytný soubor Braník se včera opět projednával na zasedání zastupitelstva městské části Prahy 4. Zastupitelé za TOP 09 se během jednání aktivně podíleli na hledání kompromisu a přišli s několika návrhy možného řešení.
„Vzhledem k aktuálnímu vývoji, kdy kvůli této stavbě vyšly dva občasníky, jeden ze strany tamních občanů a druhý ze strany developera, chceme, aby došlo ke všeobecné debatě. Té by se měli zúčastnit zástupci občanských sdružení, zástupci developera a také architektů," uvedl zastupitel TOP 09 Praha 4 Ladislav Kunert, který bydlí v Braníku. „Nechceme, aby stavba byla příliš předimenzovaná a zhoršila svým působením okolí Branického náměstí. Dejme pozor, aby nebylo zaděláno na další Spořilov" doplnil Kunert, který připomněl přetíženost Spořilovské ulice.
„Klub zastupitelů TOP 09 zároveň požaduje, podobně jako braničtí obyvatelé, aby jejich požadavky, uvedené v dnes přiložené petici, byly brány na vědomí při rozhodování o této stavbě a především projednány Radou městské části Prahy 4," uzavřel předseda Klubu zastupitelů TOP 09 Praha 4 Martin Plíšek.