TZ: Oslava Světového dne zvířat v pankráckém Central Parku

8. 10. 2013

Uplynulý víkend patřil nejen v Praze oslavě Světového dne zvířat. Centrální park na Pankráci byl v sobotu 5. 10. 2013 útočištěm pro různé druhy zvířat. Návštěvníci si mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak náročný je výcvik psích miláčků, sami si vzít do náručí fretku, nebo si dokonce pohladit sovu pálenou.

Záštitu nad touto akcí převzal osobně primátor Hlavního města Prahy RNDr. Tomáš Hudeček. Ačkoliv by se mohlo zdát, že necelé tři týdny před volbami bude tato akce v obležení kandidátů do Parlamentu České republiky, opak byl pravdou. Světlými výjimkami byli kandidáti do PSP za TOP 09 z Prahy 4 Martin Plíšek a Jan Petr, kteří přišli i se svými dětmi a akci si náležitě užili. V rámci kampaně samozřejmě odpovídal i na dotazy hostů akce, a to především právě ve vztahu ke zvířatům a přírodě. Na akci se přišli podívat i další zástupci TOP 09 Praha 4 a přispěli buď nákupem domácích psích lahůdek, nebo finanční podporou pro charitativní sbírku, která se zde konala.

Akci v Pražském Centrálním parku na Pankráci přálo i počasí. Po celý den příjemně svítilo slunce a návštěvníci si tak mohli užít i bohatý program, v rámci kterého byly k vidění různé psí kousky, jako např. dog frisbee, dog dancing, ukázky odchytu psů, simulovaná akce záchranářských psů a mnoho dalších.

TOP 09 by ráda i do budoucna využívala Centrální park na Pankráci k podobným akcím. Jak se totiž ukázalo, je o tuto lokalitu opravdu velký zájem a dispozice tohoto místa přímo vybízejí k pořádání společensko-kulturních akcí.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme