TZ: Nové vysílače a vzdělávací kurzy Prahy 4 Bezdrátové

1. 6. 2010

Nové vysílače a vzdělávací kurzy Prahy 4 Bezdrátové

Projekt Praha 4 Bezdrátová se těší stále většímu zájmu ze strany občanů naší městské části. Proto jsem navrhl a prosadil rozšíření pokrytí bezdrátového připojení. Bude vybudováno osm nových hotspotů (vysílačů přenášejících signál bezdrátového internetu), což umožní využívat tento způsob internetového připojení větší části obyvatelstva.

E-learningové kurzy – jednoduchá a přístupná forma vzdělávání

Základní znalost práce s počítačem je v současné době již nezbytnou součástí každodenního života. Hlavním cílem e-learningových kurzů je podat informace jednoduchou a snadno dostupnou formou. Na začátku tohoto roku Praha 4 Bezdrátová představila třetí a poslední e-learningový kurz z první fáze internetového vzdělávání s názvem Elektronický podpis.

Na základě kladných ohlasů uživatelů Prahy 4 Bezdrátové bylo odsouhlaseno vypracování tří nových e-learningových kurzů, jež by vám měly usnadnit práci s počítačem i umožnit lepší orientaci v internetem nabízených možnostech.

Prvním e-kurzem bude průvodce, jak pracovat s programem Microsoft Word 2007. Tento kurz bude rozdělen na 3 úrovně – začátečníci, mírně pokročilí a pokročilí. Ukážeme vám základní úpravy textu, formátování stylů, vkládání tabulek a obrázků, vkládání poznámek k textu a spousty dalších užitečných dovedností.

Druhý kurz vás seznámí s komunikačními možnostmi, které internet nabízí. Jednotlivé programy jsou rozděleny do dvou kategorií dle toho, zda program vyžaduje či nevyžaduje instalaci. Kurz bude provázet základními funkcemi programů.

Ve třetím e-kurzu vám poradíme, jak efektivně vyhledávat informace prostřednictvím internetu. Seznámíme vás s různými prohlížeči, ukážeme jak správně zadávat dotazy či klíčová slova a upozorníme na možná bezpečností rizika, se kterými se můžete setkat.

Bezdrátový internet Prahy 4 se těší stále větší oblibě našich občanů. V současnosti je zaregistrováno více než 7 700 uživatelů. Na přání občanů Prahy 4 byla zřízena nová infolinka, tentokrát se jedná o pevnou linku, na kterou se můžete obracet s případnými dotazy: 270 005 156. Dále můžete využívat i původní číslo 605 989 667. Infolinku lze využívat v pracovních dnech od 9 do 17 hodin. Všechny potřebné informace naleznete na portálu na adrese www.praha4net.cz.

Mgr. Martin Plíšek
www.plisek.eu

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme