TZ: Nechránění občanů Spořilova proti hluku a prachu na křížení ulic 5. května a Jižní spojky chceme řešit

15. 12. 2011

Problematika tzv. Spořilovského plácku, tedy křížení ulic 5. května a Jižní spojky, spolu s absencí protihlukové stěny a protihlukového valu, byla řešena na středečním zastupitelstvu městské částí Praha 4. Během diskuze se otevřela i otázka protihlukové komise MČ Prahy 4, která byla vedena opozičním zastupitelem TOP 09 a která byla zrušena.
„V tzv. Koncepci protihlukových opatření, která byla za mého vedení vypracována nyní již zrušenou Komisí pro protihluková opatření, je problematika dlouhodobého negativního vystavení dopadů automobilové dopravy v západní a jižní části Spořilova představena a řešena," uvedl zastupitel MČ Prahy 4 za TOP 09 Ladislav Kunert. „S tamními obyvateli jsme tento problém zodpovědně diskutovali a chtěli jsme pomoci řešit věc, která nebyla víceméně řešena od doby výstavby této křižovatky," uvedl Kunert, dnes již bývalý předseda Komise pro protihlukové opatření, která byla zrušena ke dni 6. prosince 2011 Radou městské částí Prahy 4.
Klub zastupitelů TOP 09 Praha 4 na tomto zastupitelstvu plně podpořil snahu o  zmírnění neúnosného zatížení hlukem, prachem a emisemi.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme