TZ: Na pivo s Karlem tentokráte v Kunratické restauraci U Bezuchů

9. 10. 2013

Navzdory nepříznivému zdravotnímu stavu, způsobeném nachlazením, která v posledních dnech trápí předsedu TOP 09, dorazil tentokráte Karel Schwarzenberg do Kunratické restaurace U Bezuchů. Pár minut po 20. hodině se otevřely dveře a kníže za doprovodu vřelého potlesku vstoupil do beznadějně zaplněné restaurace.

I přes v posledních týdnech opravdu náročný program a zhoršené zdraví především zásluhou nachlazení se předseda ihned ujal své role a přijal pozvání k prvnímu stolu. Časový limit, který má na své rozhovory s návštěvníky restaurací vždy vyhrazený, již od samého začátku ignoroval, a tak všem bylo jasné, že plánovaná doba setkání se zcela jistě protáhne. Jelikož nebyl jediný stůl, který by o přisednutí současné ikony české politiky nestál, celý večer se pomalu začal natahovat.

Ačkoliv si téměř celý realizační tým myslel, že skoro nic jej již nemůže překvapit, opak byl pravdou. Hned u druhého stolu, kam si oblíbený politik přisedl, na něho čekalo právě ono překvapení. Do pražské restaurace U Bezuchů dorazil až z rodiště Karla Schwarzenberga manželský pár s fotoalbem. Dle jejich slov si chtěli nechat prohlédnout samotným knížetem pár fotografií, na kterých měl být onen postarší pán ještě jako dítě společně s otcem Karla Schwarzenberga. I toto vypovídá o tom, jak příjemný celý večer byl.

Kníže zapomněl na svůj zdravotní stav a zastavil se u každého stolu, téměř se všemi se pozdravil a udělal nespočet fotografií. Jeho aktivitu a energii by mu mohli závidět i mnozí z přítomných kandidátů do PSP ČR. Někteří totiž pochopili celou tuto akci jako pouhé setkání se stranickými kolegy a odpočinek nad sklenkou dobrého piva. To samozřejmě neplatí pro všechny zúčastněné. Předseda regionálního výboru Martin Plíšek se jako vždy od první chvíle zapojoval do diskuze s hosty a připravoval půdu předsedovi TOP 09. Akce se zúčastnili samozřejmě i další kadidáti do parlamentu.

Závěrem lze tedy pouze říci, že obě zastávky Karla Schwarzenberga ve volebním obvodě Prahy 4 byly nadmíru úspěšné. Hosté se bavili, k žádnému konfliktu nedošlo a vše zakončil opět vřelý a téměř až přátelský potlesk, když předseda TOP 09 opouštěl po půl jedenácté restauraci U Bezuchů.

Autor: Honza Vinš

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme