TZ: Na Národním hřbitově na Spořilově byla odhalena pamětní deska obětem 2. světové války z řad občanů Spořilova a Roztyl

10. 5. 2013

Také za účasti zastupitelů TOP 09 Praha 4 proběhl v úterý 7. května 2013 pietní akt na Národním hřbitově na Spořilově. Během slavnostního shromáždění, pořádaném Výborem 54. základní organizace Českého svazu bojovníku za svobodu Praha 4 – Spořilov, byla slavnostně odhalena pamětní deska, která je věnována obětem 2. světové války z řad občanů ze Spořilova a Roztyl.

Památku 60 obětí v době okupace a 7 obětí v době tzv. Pražského povstání uctili svou účastí i předseda MO Praha 4 Jan Petr a předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha 4 Ladislav Kunert (TOP 09).

„Území dnešní Prahy 4 a jeho obyvatelé jsou důležitou součástí hrdinských bojů o naše hlavní město.  Proto je nutné si tyto oběti z dob okupace protektorátu Čechy a Morava a při Pražském povstání neustále připomínat. Doufám, že ani naše a ani následující generace snad nepoznají hrůzy války nebo časy nesvobody a útlaku,“ uvedl při příležitosti odhalení pomníku Jan Petr.