6. 10. 2010

Starý Spořilov, vzorová ukázka „satelitní“ výstavby mezi válkami, trpí dlouhodobě dvěma hlavními problémy. Dopravním zatížením a poklesem bezpečnosti. Zvýšené dopravní zatížení narostlo jednak jako důsledek rozhodnutí některých jiných městských částí o realizaci parkovacích zón, a jednak jako reakce na výstavbu mezi dálnicí na Brno a stanicí metra Roztyly. Je přece nepřijatelné, aby se vilová zástavba stávala čím dál více místem pro snadné parkování zaměstnanců T-Mobilu a cestujících metrem. Dalším problémem je policií a městskými strážníky nezvládnuté chování některých zejména mladých řidičů, kteří z náměstí a přilehlých uliček dělají stále častěji a drzeji závodní dráhu. Nedej bože aby navíc ještě nasněžilo, pak se hlavně nocí prohánějí auta zběsilou rychlostí a všichni trneme, aby se nikomu nic nestalo. O nabouraných plotech, zaparkovaných autech a sloupech veřejného osvětlení nemluvě.

Zástupci TOP 09 se proto zasadí o vyřešení tohoto problému. Nejenom zvýšením kontroly městskou a státní policií, ale i vytvořením takových dopravních opatření, která by omezila dopravu jak v pohybu , tak i v klidu. Ze Spořilova se nemůže stát parkoviště ani závodiště. V rámci kontaktů mezi jednotlivými městskými zastupitelstvími a Magistrátem hl. m. Prahy se budeme snažit vytvořit komplexní férový projekt, který by neznevýhodňoval některé obvody na úkor ostatních a který zároveň bude zohledňovat specifi ka městských částí.

S tímto problémem souvisí i druhá potíž. A tou je bezpečnost. Zvýšený provoz s sebou přivedl nejenom nárůst aut a s tím spojená dopravní rizika, ale i vyšší obavy usedlíků o vlastní bezpečnost. Počty vloupání do objektů, garáží a zahrad jsou stále rostoucím jevem a podezření na prodej drog mezi auty nerezidentů zaparkovanými v různých částech zástavby vyvolává další obavy. O nepořádku po kouřících a odpadky odhazujících mladicích nemluvě.

V těchto bodech jde stále o totéž: O dodržování zákonů a jejich tvrdé vymáhání. O přítomnou a viditelnou policii. O drobnou a nekončící práci vedoucí ke zlepšení bezpečnosti a o to, že Praha 4 je dobrá adresa, víc, než si myslíte!

Ing. Alois Těšitel
kandidát TOP 09, volební obvod č. 4

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme