8. 7. 2013

Pomalu nadchází čas prázdnin a jako každý rok se školáci na ně určitě moc těší. Stejně jako každý rok budou muset rodiče řešit, co budou jejich ratolesti po dobu prázdnin dělat, když budou muset strávit nějaký čas v místě bydliště, tedy na území Prahy 4.

Proto je vhodné upozornit na jedno z možných nebezpečí, které na ně číhá, a to jsou nepřehledné přechody pro chodce.

Ve vegetačním období hrozí více než kdy jindy, že oblasti kolem přechodů budou zarostlé zelení tak, že přes ně řidiči v podstatě na přechod nevidí. Toto v kombinaci s případným oslněním z ostrého slunečního svitu činí přecházení přes přechod nebezpečnou záležitostí.

Jako TOP 09 sice nebudeme schopni poručit slunci, aby neoslňovalo řidiče, nicméně ve spolupráci s občany Prahy 4 jsme schopni vytipovat přechody, které jsou pro vzrostlou zeleň nepřehledné.

Proto bychom uvítali spolupráci občanů, kteří se mohou obracet na e-mailovou adresu jan.petr@praha4.cz s upozorněním na nevyhovující přechod ve vašem okolí na Praze 4. Upozornění by mělo obsahovat jednoznačnou identifikaci přechodu a v ideálním případě i připojenou fotografii přechodu pro lepší identifikaci umístění přechodu. Za Vaše podněty, které pomohou předejít nešťastným střetům chodců s auty, předem děkujeme.

Bc. Jan Petr, zastupitel MČ Prahy 4 a předseda MV TOP 09 Praha 4

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme