Pozvánka na mezinárodní kulturní festival v areálu Akademie věd v Krči

13. 3. 2011

Ráda bych Vás všechny pozvala na mezinárodní kulturní festival, který proběhne 23. – 25. března 2011 v Ústavu molekulární genetiky Akademie věd České republiky v Praze 4 (konečná autobusu 193).

Hlavní myšlenkou celé akce je poukázat na multikulturní přínos našich kolegů ze zahraničí nejen ve vědě ale i v běžném životě každého z nás. Na festivalu se objeví krátké úvodní filmy o zajímavých místech, kultuře a tradicích z Íránu, Ruska i České republiky. Vystoupí umělecké soubory. Návštěvník se dočká i dílen na výrobu předmětů lidového umění (zejména výroba českého skla, malované ruské lakované skříňky atd.), výstav a bufetu s národní kuchyní. Událost proběhne ve třech dnech a bude začínat každý den od 16.00 hodin. Ve vstupní hale budou také umístěny plakáty prezentující populární formou zajímavé vědecké práce mladých výzkumníků z biologických ústavů areálu Akademie věd ČR.

Myšlenka uspořádat multikulturní událost vznikla v loňském roce po úspěchu večera íránské kultury v našem ústavu. Nadcházející události se zúčastní kromě Íránu i Rusko a Česká republika. Aktivní podporu naší iniciativě poskytne centrum íránské kultury a íránské velvyslanectví v České republice (Írán kulturní dědictví, Řemesla a organizace cestovního ruchu, Vysoká rada pro íránské záležitosti v zahraničí, velvyslanectví Íránu, Praha, Česká republika), Ruské středisko vědy a kultury na ruském velvyslanectví v České republice, Polytechnická univerzita Tomsk a její pobočky v Praze, nezisková organizace pro migraci a adaptaci AMIGA, Evropská komise EURAXESS (centrum v ČR).

Kateřina Chalupníková

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme