23. 7. 2013

Sobotní podvečer na Sídlišti Novodvorská mi nabídl nevšední podívanou. Rodiče posedávající s cigaretkou v ruce a jejich ratolesti koupající se ve fontánách. Musím potlačit chuť vyjádřit se k inteligenci rodičů, protože kdybych to napsal co nejslušněji, nikdo by to neotiskl.

Co si ale neodpustím okomentovat je, že jak je možné, že nějakých 100 metrů od pobočky úřadu MČ Prahy 4 se tohle děje? Nejednalo se o sundání si bot a proběhnutí vodou. Děti se asi po hodince čvachtání osušily připravenými ručníky. Docela by mě zajímalo, jak by se řešilo případné zranění.

Daleko větší problém vidím v posedávající a polehávající skupince. Naštěstí byli tak společensky unavení (opilí), že nikoho nezvládali obtěžovat.

Vzhledem k tomu, že jsem zahlédl několik hrdinů sobotní noci i v neděli a to v pravé poledne degustujíce Chateau Albert, s jistotou mohou říci, že se nejednalo o hudební fanoušky, kteří si spletli víkend a vyrazili na koncert dechovky.

Radnice by to neměla podcenit, protože je otázkou času, než se něco stane. Může to být stříkačka, vykradené auto, fyzické napadení atd... Není nic jednoduššího než prevence, popřípadě drobná vyhláška a její dodržování.

Každé sídliště má svůj problém, ale přehlížením se nevyřeší. Pokud se našlo 26 zastupitelů, kteří hlasovali PRO o poskytnutí mnohamiliónového úvěru společnosti 4 – Energetická a.s, je možné, že se najde politická vůle a snaha ochránit pracující občany Prahy 4? Jednalo by se o mnohem menší částku, kterou by si i před Bohem obhájil každý, kdo by hlasoval PRO.

Jan Čipkala, člen MV TOP 09 Praha 4