Slevy na nájmech za měsíc květen a červen jsou schváleny

16. 7. 2020

Rada městské části Praha 4 tento týden schválila slevy na nájmech pro konkrétní podniky, mezi nimi jsou například divadla, občanská sdružení, školy a podnikatelé. Za měsíce květen a červen bylo možné získat čtyřicetiprocentní slevu, která se týkala nájemců nebytových prostor a nebytových objektů ve svěřené správě městské části, kteří nemohli v těchto měsících podnikat.

„Tato sleva z nájemného v součtu s předchozí úlevou za duben tohoto roku umožní našim nájemcům přihlášení do vládního programu COVID – Nájemné a získání další slevy ve výši 50 %. Městská část tak v dubnu, květnu a červnu poskytla svým nájemcům, kteří splnili podmínky maximální možnou slevu, kterou připouští tento vládní program,“ řekl místostarosta a radní pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09).

Odpuštění části nájmu je jedním z mnoha opatření, která městská část zavedla od začátku koronavirové krize – mezi další patří například zrušení valorizace, odložení splatnosti nájmů u nebytových prostor a zrušení sankcí za pozdní platbu.

Petr Kučera, správce webu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme