Radní Prahy 4 schválili slevy na nájemném pro nájemce nebytových prostor

26. 6. 2020

Divadla, umělecké i jazykové školy, kavárny, restaurace a mnoho dalších podniků získalo od vedení Prahy 4 slevy na nájemném. Tuto možnost schválili radní pro ty, kteří jsou v nájmu v nebytových prostorách městské části, a kteří kvůli krizové situaci související s epidemií museli zavřít nebo výrazně omezit svůj provoz. Opatření se vztahuje na měsíce březen a duben. Firmy takto dosáhli na odpuštění nájmu ve výši až sedmdesát procent.

„Do 31. května mohli podnikatelé žádat o slevy na nájemném. Odpuštění části nájmu jsme schválili kromě všech našich divadel také celé řadě dalších nájemců – jazykovým školám, tanečním a uměleckým školám, kavárnám a restauracím a mnoha dalším, kteří byli povinni v době karantény uzavřít své podniky,“ řekl místostarosta a radní pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09), autor návrhu.

Opatření nebvylo plošné, podnikatelé tedy o slevu na nájmu museli zažádat. Vedení městské části připravuje další kroky, které nájemcům umožní čerpat slevy ze státního programu COVID – nájemné i v měsících květen a červen.

Petr Kučera, správce webu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme