Příběhy našich sousedů se vracejí na Prahu 4

12. 12. 2019

Po pětileté odmlce se na městskou část vrací projekt, který sbližuje generace. Příběhy našich sousedů učí žáky zajímat se o vyprávění seniorů o klíčových momentech československých dějin. Akce se dosud zúčastnilo více než 100 různých měst. Zapojení Prahy 4 schválila Rada městské části.

„Obnovujeme projekt, který už úspěšně fungoval v letech 2014 a 2015 a do kterého se tehdy zapojilo deset základních škol naší městské části. Očekáváme proto opět velký zájem a věříme, že tento způsob poznání naší minulosti bude naše žáky bavit stejně jako tehdy,“ řekl místostarosta Prahy 4 Michal Hroza (TOP 09).

Kromě propojování generací nabízí tento projekt žákům také nahlédnout do světa médií. Při zpracování příběhů se tak děti naučí pracovat například se střihačskými programy nebo hledat v archivních materiálech.

Projekt neziskové organizace Post Bellum je jednou z aktivit společnosti, která ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů, Českým rozhlasem a Českou televizí připravuje rozsáhlý digitální pamětnický archiv Paměť národa.

Během sedmiletého trvání se projektu zúčastnilo zhruba 5000 žáků, kteří zaznamenali příběhy více než 1200 pamětníků. Na Prahu 4 se akce vrátí na začátku příštího roku.

Petr Kučera, správce webu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme