Praha 4 odložila splatnost nájemného z nebytových prostorů

27. 3. 2020

Rada městské části Praha 4 rozhodla na svém jednání ve středu 25. března 2020 o pomoci podnikatelům a živnostníkům. Schválila odklad splatnosti nájemného nájemcům nebytových prostorů ve správě městské části Praha 4, kteří byli postiženým krizovými opatřeními vlády České republiky. Ze stejného důvodu rozhodla neuplatňovat sankce za pozdní úhradu nájemného z těchto nebytových prostorů.

"V případech, kdy krizová opatření vlády, přijatá na dobu nouzového stavu vyhlášeného s účinností od 12. března 2020, omezila nebo znemožnila nájemcům městské části Praha 4 v pronajaté nemovitosti výkon předmětu podnikání (činnosti), k němuž byl předmět nájmu nájemní smlouvou určen, se odkládá splatnost nájemného za měsíc březen 2020 a další měsíce, ve kterých bude nouzový stav trvat," upřesnil Michal Hroza (TOP 09), místostarosta pro majetek a kulturu.

Odložení splatnosti nájemného ze stejného důvodu se vztahuje také na pronájem movitých věcí, pokud jsou nájemcem užívány spolu s pronajatou nemovitostí. Odložení splatnosti z téhož důvodu se vztahuje také na placení záloh (či paušálních plateb) na poskytování služeb spojených s užíváním předmětu nájmu.

Rada městské části Praha 4 také rozhodla, že nebudou uplatňovány a vymáhány sankce za pozdní úhradu nájemného, z pronájmu nemovitých věcí a s nájmem souvisejících movitých věcí ve správě městské části Praha 4, a to se splatností počínaje 1. březnem 2020 do ukončení nouzového stavu.

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme